Data: 2000-02-02 13:50:50
Temat: Kotlet i bryndza
Od: "Janusz Danak" <d...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Temat troche poruszylem w inny watku, a teraz przepis warty wyprobowania;
4 kotlety wieprzowe
10 dkg bryndzy
natka pietruszki lub cebula lub oliwki lub jakies ziola co kto lubi
zabek czosnku sol, pieprz
Bryndze rozkruszyc, to co kto lubi dodac + czosnek, wszystko zmiazdzyc
wymieszac przyprawic sola i pieprzem. Kotlet (musi byc troche grobszy niz
tradycyjnie) naciac ostrym nozem tak zeby powstalo cos w rodzaju kieszeni, w
ktora bedziemy wkladali farsz zrobiony wczesniej, doszedlem juz do takiej
wprawy ze naciecie jest szerokosci nozyka, a caly srodek wolna przestrzenia,
nastepnie zszywamy nicia i na rozgrzany tluszcz po okolo 4 min z kazdej
strony, pod koniec smazenia opruszyc sola i pieprzem. Sam sposob sprawienia
kotleta daje niesamowite mozliwosci mozna pchac w srodek co kto lubi,
napewno nie wyplynie, a przyrzadza sie go bardzo szybko.
Smacznego
--
Pozdrawiam
-------------------------------------------------
Janusz
ICQ: 31950147
d...@p...fm
-------------------------------------------------
|