Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kotlet po walijsku

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kotlet po walijsku

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-12 11:55:59

Temat: Kotlet po walijsku
Od: "Realista" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Schab
Kapusta włoska lub sałata.
ryba wędzona cała (jaką kto lubi)

Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
Wszystko smażymy

R

PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-12 12:44:03

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 12 Oct 2002 13:55:59 +0200, "Realista" <r...@o...pl>
wrote:

>Schab
>Kapusta włoska lub sałata.
>ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>
>Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
>włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
>Wszystko smażymy
>
>R
>
>PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.
>
>

zupelnie mi nie pasuje ryba wedz ze schabem czy innym
miechem...niby mieszkalam w Walii czas jakis ale nikt mi nigdy
czegos takiego nie podkladal...

Trys
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-12 13:15:15

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: "Maria Maciąg" <m...@c...prv.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Realista" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ao92rr$pbv$1@news2.tpi.pl...
> Schab
> Kapusta włoska lub sałata.
> ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>
> Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
> włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
> Wszystko smażymy

Dla mnie 'wygląda' okropnie i chyba tak samo smakuje.

Pozdrawiam, Stokrotka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-12 19:11:42

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: "walkie" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Feeeeeee

--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-12 20:05:39

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: "Realista" <r...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Realista" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ao92rr$pbv$1@news2.tpi.pl...
> Schab
> Kapusta włoska lub sałata.
> ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>
> Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
> włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
> Wszystko smażymy
>
> R
>
> PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.

OK...
Dzisiaj rano siostra wstała zlana potem i opowiedziała mi swój koszmar
senny, w którym brał udział właśnie "kotlet po walijsku".
Podejżewam, że powinienem teraz wysłać posta na pl.sci.psychologia, żeby mi
powiedzieli z kim mieszkam (czy mam się bać???).
R


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-13 06:42:48

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>> Schab
>> Kapusta włoska lub sałata.
>> ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>>
>> Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
>> włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
>> Wszystko smażymy
>>
>> R
>>
>> PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.
>
>OK...
>Dzisiaj rano siostra wstała zlana potem i opowiedziała mi swój koszmar
>senny, w którym brał udział właśnie "kotlet po walijsku".
>Podejżewam, że powinienem teraz wysłać posta na pl.sci.psychologia, żeby mi
>powiedzieli z kim mieszkam (czy mam się bać???).
>R
>


Kup polopiryne oraz szampana i zacznij sie bac....mieso to
choroba, murowane (teraz plaga jakis gryp...), a jesc rybe we
snie to szczescie w przedsiewzieciu jakims, dobry omen

Trys, stara kabalistka oraz wrozbiarka
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-13 20:28:30

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w
wiadomooci do grup dyskusyjnych > zupelnie mi nie pasuje ryba wedz ze
schabem czy innym
> miechem...niby mieszkalam w Walii czas jakis ale nikt mi nigdy
> czegos takiego nie podkladal...
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana

To mi pachnie "fasolka po bretonsku" albo "kawa po turecku" ;-)))
pozdr.Alex




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-15 13:48:41

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: g...@a...net (Gosia Jurczyszyn) szukaj wiadomości tego autora


> >
> >Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liŚĺ kapusty
> >włoskiej lub sałaty na to ryba wźdzona i zawijamy.
> >Wszystko smaŔymy
----------
Robilam kiedys cos podobnego, choc teraz jest bardziej skomplikowane
(bo tak po prostu to ja nie umiem) i wedzona ryba NIE. Strasznie sie to
rybne robi, tak rybne, ze moj w kilka miesiecy po doswiadczeniu lazi po
kuchni, zerka podejrzliwie w garki i pyta: ale ryby nie dodalas?
Rybe dodalas tymczasem juz pare razy, ale chytrzej, gotowana:))) Wyszlo
dobre, zwlaszcza w sosie pomaranczowym. Zawijalam tak i indyka i
wolowine i wieprzowine tez, bo ja w ogole lubie roladki produkowac:)))
Ostatnio zawijam te rybe w procesie wysoce skomplikowanym:))) Otoz,
posiadajac juz rybe, zazwyczaj fileta w kostce gotowanego, bo
najlatwiej, dziubie ja widelcem na drobne. Biore czosneczek, tak ze
trzy zeby, kilka lych ketchupu i przecieru pomidorowego (ketchupu dwa
razy tyle co przecieru), oleju nieco i ucieram, potem dokladam
podziubana rybe, a jak mam dzien na szalenstwa, to jeszcze zoltego
serka startego drobno dokladam. Na rozbite miesko klade lisc kapustki
(albo i nie...),
potem smaruje rzecz pasta rybna, zawijam, spinam albo wiaze, rumienie
na patelni. Potem dodaje do tego posiekana cebulke, podlewam sokiem
pomaranczowym i bulionem, w proporcjach pol na pol, dusze przynajmniej
20 minut. Potem wyciagam roladki, wkladam w sosik pocwiartkowana
pomaranczke, albo dwie, albo i trzy i wiecej, zalezy, ile papusnego
zrobilam i ile sosu mam, pomidorki w cwiarteczkach, estragonuje,
doprawiam, wrzucam na chwile roladki jeszcze, coby cieple byly i daje.
Zjadaja, lubia, ryby jeszcze nie wykryli:))))
Troche odbieglam od oryginalu...:)))
Gosia

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-18 23:49:10

Temat: Re: Kotlet po walijsku
Od: l...@a...com (Lilibell555) szukaj wiadomości tego autora

>Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
>włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
>Wszystko smażymy
>

Hmm...moze byc calkiem niezle.Ryba jest wedzona wiec nie jest bardzo
"rybia".Kurczak nadziewany krewetkami na przyklad jest pyszny.Do meksykanskich
kanapek z wieprzowina wymieszana z sardynkami jakos nie moge sie przekonac
natomiast.
Pozdr.Dot

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

drozdze instant
kociołek
przeostrzyłem-help!
Jak suszyc orzechy?
Fw: No i narobila mi smaka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »