| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-12 11:55:59
Temat: Kotlet po walijskuSchab
Kapusta włoska lub sałata.
ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
Wszystko smażymy
R
PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-12 12:44:03
Temat: Re: Kotlet po walijskuOn Sat, 12 Oct 2002 13:55:59 +0200, "Realista" <r...@o...pl>
wrote:
>Schab
>Kapusta włoska lub sałata.
>ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>
>Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
>włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
>Wszystko smażymy
>
>R
>
>PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.
>
>
zupelnie mi nie pasuje ryba wedz ze schabem czy innym
miechem...niby mieszkalam w Walii czas jakis ale nikt mi nigdy
czegos takiego nie podkladal...
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-12 13:15:15
Temat: Re: Kotlet po walijsku
Użytkownik "Realista" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ao92rr$pbv$1@news2.tpi.pl...
> Schab
> Kapusta włoska lub sałata.
> ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>
> Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
> włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
> Wszystko smażymy
Dla mnie 'wygląda' okropnie i chyba tak samo smakuje.
Pozdrawiam, Stokrotka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-12 19:11:42
Temat: Re: Kotlet po walijskuFeeeeeee
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-12 20:05:39
Temat: Re: Kotlet po walijsku
Użytkownik "Realista" <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ao92rr$pbv$1@news2.tpi.pl...
> Schab
> Kapusta włoska lub sałata.
> ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>
> Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
> włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
> Wszystko smażymy
>
> R
>
> PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.
OK...
Dzisiaj rano siostra wstała zlana potem i opowiedziała mi swój koszmar
senny, w którym brał udział właśnie "kotlet po walijsku".
Podejżewam, że powinienem teraz wysłać posta na pl.sci.psychologia, żeby mi
powiedzieli z kim mieszkam (czy mam się bać???).
R
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 06:42:48
Temat: Re: Kotlet po walijsku
>> Schab
>> Kapusta włoska lub sałata.
>> ryba wędzona cała (jaką kto lubi)
>>
>> Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
>> włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
>> Wszystko smażymy
>>
>> R
>>
>> PS: napiszcie co o tym sądzicie a później napiszę skąd jest ten przepis.
>
>OK...
>Dzisiaj rano siostra wstała zlana potem i opowiedziała mi swój koszmar
>senny, w którym brał udział właśnie "kotlet po walijsku".
>Podejżewam, że powinienem teraz wysłać posta na pl.sci.psychologia, żeby mi
>powiedzieli z kim mieszkam (czy mam się bać???).
>R
>
Kup polopiryne oraz szampana i zacznij sie bac....mieso to
choroba, murowane (teraz plaga jakis gryp...), a jesc rybe we
snie to szczescie w przedsiewzieciu jakims, dobry omen
Trys, stara kabalistka oraz wrozbiarka
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-13 20:28:30
Temat: Re: Kotlet po walijsku
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w
wiadomooci do grup dyskusyjnych > zupelnie mi nie pasuje ryba wedz ze
schabem czy innym
> miechem...niby mieszkalam w Walii czas jakis ale nikt mi nigdy
> czegos takiego nie podkladal...
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
To mi pachnie "fasolka po bretonsku" albo "kawa po turecku" ;-)))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-15 13:48:41
Temat: Re: Kotlet po walijsku
> >
> >Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liŚĺ kapusty
> >włoskiej lub sałaty na to ryba wźdzona i zawijamy.
> >Wszystko smaŔymy
----------
Robilam kiedys cos podobnego, choc teraz jest bardziej skomplikowane
(bo tak po prostu to ja nie umiem) i wedzona ryba NIE. Strasznie sie to
rybne robi, tak rybne, ze moj w kilka miesiecy po doswiadczeniu lazi po
kuchni, zerka podejrzliwie w garki i pyta: ale ryby nie dodalas?
Rybe dodalas tymczasem juz pare razy, ale chytrzej, gotowana:))) Wyszlo
dobre, zwlaszcza w sosie pomaranczowym. Zawijalam tak i indyka i
wolowine i wieprzowine tez, bo ja w ogole lubie roladki produkowac:)))
Ostatnio zawijam te rybe w procesie wysoce skomplikowanym:))) Otoz,
posiadajac juz rybe, zazwyczaj fileta w kostce gotowanego, bo
najlatwiej, dziubie ja widelcem na drobne. Biore czosneczek, tak ze
trzy zeby, kilka lych ketchupu i przecieru pomidorowego (ketchupu dwa
razy tyle co przecieru), oleju nieco i ucieram, potem dokladam
podziubana rybe, a jak mam dzien na szalenstwa, to jeszcze zoltego
serka startego drobno dokladam. Na rozbite miesko klade lisc kapustki
(albo i nie...),
potem smaruje rzecz pasta rybna, zawijam, spinam albo wiaze, rumienie
na patelni. Potem dodaje do tego posiekana cebulke, podlewam sokiem
pomaranczowym i bulionem, w proporcjach pol na pol, dusze przynajmniej
20 minut. Potem wyciagam roladki, wkladam w sosik pocwiartkowana
pomaranczke, albo dwie, albo i trzy i wiecej, zalezy, ile papusnego
zrobilam i ile sosu mam, pomidorki w cwiarteczkach, estragonuje,
doprawiam, wrzucam na chwile roladki jeszcze, coby cieple byly i daje.
Zjadaja, lubia, ryby jeszcze nie wykryli:))))
Troche odbieglam od oryginalu...:)))
Gosia
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-18 23:49:10
Temat: Re: Kotlet po walijsku>Schab rozbijamy na cieniutki płatek. kładziemy na niego liść kapusty
>włoskiej lub sałaty na to ryba wędzona i zawijamy.
>Wszystko smażymy
>
Hmm...moze byc calkiem niezle.Ryba jest wedzona wiec nie jest bardzo
"rybia".Kurczak nadziewany krewetkami na przyklad jest pyszny.Do meksykanskich
kanapek z wieprzowina wymieszana z sardynkami jakos nie moge sie przekonac
natomiast.
Pozdr.Dot
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |