| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-02-11 11:37:17
Temat: Re: Krupnik - pytanie
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cuhriq$at5$1@inews.gazeta.pl...
>
>> też mi kiedyś wyszło za gęsto
>> teraz zawsze gotuję osobno kaszę i potem dodaję tyle ile trzeba
> o
> też dobry pomysł
> a nie boisz się, że smaki nie przejdą?
>
czy ja wiem
Jak całość się jeszcze zagotuje, jest pycha krupniczek :)
Danka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-02-11 14:25:28
Temat: Re: Krupnik - pytanie> Wczoraj chyba pierwszy raz w zyciu wyszedł mi krupnik o konsystencji zupy
> a
> nie dania na gesto;-)
> Kaszę odmierzylam najpierw do szklanki, dlatego wiem, ile jej dałam - na
> jakies 2 litry wody ciut wiecej niz pol szklanki kaszy (ktora przed
> wsypaniem do garnka przeplukalam zimna woda ze 3 razy).
Witam,
zrobiłam tak, jak napisałaś i wreszcie wyszła normalna zupa :)
Dzięki jeszcze raz i będę pamiętać - łyżka kaszy (czubata) na szklankę wody.
--
KingAM
"fcuk! jestem przejęty swoją urzędowo-skarbową historią i nie poznałbym
ironii nawet gdyby wyskoczyła z krzaków i kopnęła mnie w dupę" [dink]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |