Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Krupnik - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Krupnik - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-02-11 11:37:17

Temat: Re: Krupnik - pytanie
Od: "nusia" <d...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:cuhriq$at5$1@inews.gazeta.pl...
>
>> też mi kiedyś wyszło za gęsto
>> teraz zawsze gotuję osobno kaszę i potem dodaję tyle ile trzeba
> o
> też dobry pomysł
> a nie boisz się, że smaki nie przejdą?
>
czy ja wiem
Jak całość się jeszcze zagotuje, jest pycha krupniczek :)
Danka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-02-11 14:25:28

Temat: Re: Krupnik - pytanie
Od: Kinga 'Słowotok' Macyszyn <k...@b...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Wczoraj chyba pierwszy raz w zyciu wyszedł mi krupnik o konsystencji zupy
> a
> nie dania na gesto;-)
> Kaszę odmierzylam najpierw do szklanki, dlatego wiem, ile jej dałam - na
> jakies 2 litry wody ciut wiecej niz pol szklanki kaszy (ktora przed
> wsypaniem do garnka przeplukalam zimna woda ze 3 razy).
Witam,

zrobiłam tak, jak napisałaś i wreszcie wyszła normalna zupa :)
Dzięki jeszcze raz i będę pamiętać - łyżka kaszy (czubata) na szklankę wody.


--
KingAM

"fcuk! jestem przejęty swoją urzędowo-skarbową historią i nie poznałbym
ironii nawet gdyby wyskoczyła z krzaków i kopnęła mnie w dupę" [dink]

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

przystawki na zimno
Soda - pilne
kopytka - ale z czym?
DO smakoszy DOMKU
w sprwie grochu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »