| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-19 23:05:41
Temat: Kuchnia Meksykanska - SalsaSalsa fresca to podstawowy sos do wielu dan, do chipsow, do burritos, do
jedzenia po prostu zwiniety w tortille z kwasna smietana:
Salsa fresca
3 srednie pomidory, obrane, bez nasion, pokrojone w male kawalki
1/2 sredniej cebuli, posiekanej na male kawalki
1 strak papryki jalapeno, bez nasion, posiekane drobno
1 lyzka dobrej oliwy
1 lyzka octu winnego
1 lyzeczka soku z lemonki
1-2 lyzki posiekanej swiezej kolendry
Polaczyc w miseczce, wymieszac, odstawic na godzine, znow wymieszac i podac.
Salsa roja to podstawowy sos do enchiladas, tamales, empanadas.
Salsa roja
8 strakow suszonej papryki ancho
2 zabki chosnku
1 srednia cebula
1/2 szklanki oleju
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki cumin (kminku rzymskiego)
Namoczyc papryke na noc. Odlac wode i zachowac. Obrac papryke z wlokien
i nasion. W blenderze zmielic czosnek, cebule i papryki, dodac 1/4
szklanki wody z papryk. Na patelni rozgrzac olej, dodac zawartosc
blendera i doprowadzic do malego wrzenia.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-20 20:06:59
Temat: Re: Kuchnia Meksykanska - SalsaMeksykanska kuchnie - zawsze na to chetna jestem!
Na urodzinach zauroczalam gosci moimi fajita!
Monika
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schrieb im Newsbeitrag
news:3EC96343.2E2AC023@olypen.com...
> Salsa fresca to podstawowy sos do wielu dan, do chipsow, do burritos, do
> jedzenia po prostu zwiniety w tortille z kwasna smietana:
>
>
> Salsa fresca
> 3 srednie pomidory, obrane, bez nasion, pokrojone w male kawalki
> 1/2 sredniej cebuli, posiekanej na male kawalki
> 1 strak papryki jalapeno, bez nasion, posiekane drobno
> 1 lyzka dobrej oliwy
> 1 lyzka octu winnego
> 1 lyzeczka soku z lemonki
> 1-2 lyzki posiekanej swiezej kolendry
>
> Polaczyc w miseczce, wymieszac, odstawic na godzine, znow wymieszac i
podac.
>
> Salsa roja to podstawowy sos do enchiladas, tamales, empanadas.
>
>
> Salsa roja
> 8 strakow suszonej papryki ancho
> 2 zabki chosnku
> 1 srednia cebula
> 1/2 szklanki oleju
> 1/2 lyzeczki soli
> 1/4 lyzeczki cumin (kminku rzymskiego)
>
> Namoczyc papryke na noc. Odlac wode i zachowac. Obrac papryke z wlokien
> i nasion. W blenderze zmielic czosnek, cebule i papryki, dodac 1/4
> szklanki wody z papryk. Na patelni rozgrzac olej, dodac zawartosc
> blendera i doprowadzic do malego wrzenia.
>
>
> Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-20 22:28:59
Temat: Re: Kuchnia Meksykanska - Salsa
Monika Biermann wrote:
>
> Meksykanska kuchnie - zawsze na to chetna jestem!
> Na urodzinach zauroczalam gosci moimi fajita!
A gdzie ten przepis?
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-21 08:10:10
Temat: Re: Kuchnia Meksykanska - SalsaUps, zgadza sie. Chwale sie i zachowuje dla siebie. Brzydka Monika!!!!
Na razie po polsku jest w glowie, ale przeleje go przy okazji na papier i
zamieszcze na grupie. Przepis jest wynikiem dlugoletnich doswiadczen w
restalracjach i naszej kuchni i jest stale udoskanalany.
Monika
"Magdalena Bassett" <m...@o...com> schrieb im Newsbeitrag
news:3ECAAC2B.339D9CE2@olypen.com...
>
>
> Monika Biermann wrote:
> >
> > Meksykanska kuchnie - zawsze na to chetna jestem!
> > Na urodzinach zauroczalam gosci moimi fajita!
>
> A gdzie ten przepis?
>
> MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |