| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-22 22:04:03
Temat: Kuchnie chińskaCzy ktoś zna przepis na sałatkę, podawaną z potrawami w chińskich
restauracjach?
Z góry dzięki za pomoc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-22 22:15:33
Temat: Re: Kuchnie chińskaUżytkownik Mirosław Wątróbski napisał:
> Czy ktoś zna przepis na sałatkę, podawaną z potrawami w chińskich
> restauracjach?
> Z góry dzięki za pomoc
>
>
google
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-22 22:19:05
Temat: Re: Kuchnie chińska
Użytkownik "walkie!"
<walkie_precz_ze_spamem@wroclaw_tu_cos_do_wywalenia.
net.pl> napisał w
wiadomości news:bpomq0$542$2@SunSITE.icm.edu.pl...
> Użytkownik Mirosław Wątróbski napisał:
> > Czy ktoś zna przepis na sałatkę, podawaną z potrawami w chińskich
> > restauracjach?
> > Z góry dzięki za pomoc
> >
> >
> google
>
> --
>
> Justyna - walkie!
> http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
> http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
> Nawet ząb bywa wstawiony!
>
>
>
>
Już szukałem, bez rezultatów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-22 22:39:54
Temat: Re: Kuchnie chińskaUżytkownik Mirosław Wątróbski napisał:
>
> Już szukałem, bez rezultatów
>
>
>
to nie umiesz szukać
http://www.kuchniachinska.pl/main/przepisy/warzywa/k
appekinslodkwas.htm
--
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl & http://shanties.art.pl
http://www.banana.szanty.pl/przs/grupa/index.php?act
ion=pokaz&id=25
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 10:36:35
Temat: Re: Kuchnie chińska
> to nie umiesz szukać
>
> http://www.kuchniachinska.pl/main/przepisy/warzywa/k
appekinslodkwas.htm
Ja zrobiłam właśnie wczoraj taka sałatke i wierzcie mi - to nie było to...
:(
Mąż nie chciał jeść... ja też nie za bardzo..... jakies to nie takie jak w
restauracjach... Było zdecydowanie za słodkie - i to nawet pomono, ze zamist
4 łyżek cukru dodałam tylko jedną łyżeczkę...
Mirku, może Tobie wyjdzie ;)
Mnie wyszedł natomiast kurczak z ananasem :) PYCHA!
Dzisiaj za to robię kolejna wariacje na temat kurczaka - kurczak w sosie
curry :)
Trzymac kciuki proszę :)
Pozdrawiam smakowicie,
Ani
p.s. Mirku, jak tam staż? I gdzie teraz siedzisz - dalej w archiwum? (Bo jak
nie, to możde w końcu przyjde po radyjko) :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 11:12:54
Temat: Re: Kuchnie chińska
Użytkownik "Ani" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bpq2d3$f1s$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > to nie umiesz szukać
> >
> > http://www.kuchniachinska.pl/main/przepisy/warzywa/k
appekinslodkwas.htm
>
> Ja zrobiłam właśnie wczoraj taka sałatke i wierzcie mi - to nie było to...
> :(
> Mąż nie chciał jeść... ja też nie za bardzo..... jakies to nie takie jak w
> restauracjach... Było zdecydowanie za słodkie - i to nawet pomono, ze
zamist
> 4 łyżek cukru dodałam tylko jedną łyżeczkę...
> Mirku, może Tobie wyjdzie ;)
>
> Mnie wyszedł natomiast kurczak z ananasem :) PYCHA!
>
> Dzisiaj za to robię kolejna wariacje na temat kurczaka - kurczak w sosie
> curry :)
> Trzymac kciuki proszę :)
>
> Pozdrawiam smakowicie,
> Ani
>
> p.s. Mirku, jak tam staż? I gdzie teraz siedzisz - dalej w archiwum? (Bo
jak
> nie, to możde w końcu przyjde po radyjko) :)
Witam!!
Daj jakiś mail (bo nie wiem gdzie go zapisałem) albo gg to Ci streszczę
pokrótce, o ile Cię to interesuje :)
a jeżeli chcesz zrobić sałatkę do dzisiejszego kurczaczka to robi się ją
tak: (i nie z kapusty pekińskiej tylko zwykłej :) )
. Najpierw przygotuj sobie sos do tej sałatki.
nie wiem jakie dokładnie sa skladniki na jedna porcje, ale w większych
ilościach wygłąda to tak: 1kg cukru, 1l octu, 3łyzki soli, i sambal lub
chili do smaku,
w zaleznosci od tego czy chcesz bardzo pikantne czy mniej i oczywiscie
czosnek przecisniety przez prase. Im dłuzej sos będzie stał tym lepsza
bedzie sałatka.
nastepnie kapuste nalezy poszatkowac, marchew zetrzec na tarce z grubymi
oczkami posolic dokladnie wygniesc, potem wypłukac w wodzie i wycisnac.
polac sosem i sałatka gotowa. Zapomniałam o orzeszkach , nalezy je zmielic.
Dopiero wtedy sałatka jest gotowa.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
A jeśli chodzi o radyjko, to od jutra ponownie schodzę do podziemia, więc
jeżeli nie jest Ci potrzebne ...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-23 11:44:35
Temat: Re: Kuchnie chińska
> a jeżeli chcesz zrobić sałatkę do dzisiejszego kurczaczka to robi się ją
> tak: (i nie z kapusty pekińskiej tylko zwykłej :) )
> . Najpierw przygotuj sobie sos do tej sałatki.
> nie wiem jakie dokładnie sa skladniki na jedna porcje, ale w większych
> ilościach wygłąda to tak: 1kg cukru, 1l octu, 3łyzki soli, i sambal lub
> chili do smaku,
> w zaleznosci od tego czy chcesz bardzo pikantne czy mniej i oczywiscie
> czosnek przecisniety przez prase. Im dłuzej sos będzie stał tym lepsza
> bedzie sałatka.
> nastepnie kapuste nalezy poszatkowac, marchew zetrzec na tarce z grubymi
> oczkami posolic dokladnie wygniesc, potem wypłukac w wodzie i wycisnac.
> polac sosem i sałatka gotowa. Zapomniałam o orzeszkach , nalezy je
zmielic.
> Dopiero wtedy sałatka jest gotowa.
No widzisz, może ten przepis jest jakiś lepszy :)
A ten ocet to taki zwykły czy winny?
Musze jeszcze pokombinować, bo te surówki z chinskich knajp sa rewelacja! :)
A jesli chodzi o całą resztę (gg itd.) to poszło na priv :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-24 08:29:46
Temat: Re: Kuchnie chińska1kg cukru, 1l octu, 3łyzki soli, i sambal lub
> chili do smaku,
======
Bez oleju (oliwy)?
waldek
=====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |