Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kurczak w musztardzie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kurczak w musztardzie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-28 14:47:27

Temat: Kurczak w musztardzie
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

A oto przepis

udka i piersi z kurczaka
musztarda
cebula
100 ml białego wina

Udka i piersi kurczaka pozbawione kości, kroimy w plastry i układamy na
folii aluminiowej. Sporządzamy sos z 1 łyżki stołowej musztardy, wymieszanej
z 2 łyżkami startej cebuli, 2 łyżkami oleju, 100 ml wina i szczyptą soli.
Sosem zalewamy mięso, zawijamy szczelnie w folię aluminiową i całość
wstawiamy na 30 - 40 minut do piekarnika. Kurczak podczas pieczenioa
wchłonie cały sos, zyskując wspaniały smak. podajemy jako przystawkę lub
danie obiadowe z ryżem i surówką.

Życzę smacznego
Aguś


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-28 14:48:30

Temat: Re: Kurczak w musztardzie
Od: "Flowera" <b...@p...com> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik szama <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:as5ads$ihp$...@n...onet.pl...
> A oto przepis
>
> udka i piersi z kurczaka
> musztarda
> cebula
> 100 ml białego wina
>
> Udka i piersi kurczaka pozbawione kości, kroimy w plastry i układamy na
> folii aluminiowej. Sporządzamy sos z 1 łyżki stołowej musztardy,
wymieszanej
> z 2 łyżkami startej cebuli, 2 łyżkami oleju, 100 ml wina i szczyptą soli.
> Sosem zalewamy mięso, zawijamy szczelnie w folię aluminiową i całość
> wstawiamy na 30 - 40 minut do piekarnika. Kurczak podczas pieczenioa
> wchłonie cały sos, zyskując wspaniały smak. podajemy jako przystawkę lub
> danie obiadowe z ryżem i surówką.
>
> Życzę smacznego
> Aguś
>
>
Witaj ja robilam cos podobnego tyle tylko ze dodalam jeszcze do sosu
lyzeczke miodu
i zamiast normalnej musztardy dalam musztarde francuska i zabek czosnku
wyszlo tez smacznie
pozdroofka
flowerka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 15:00:40

Temat: Re: Kurczak w musztardzie
Od: Justyna Chodakowska <j...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

szama wrote:

> [...]Udka i piersi kurczaka pozbawione kości, kroimy [...]

jak sie najlatwiej i najladniej (!) pozbyc kosci z udek?
macie jakies sposoby?

Justyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 15:07:30

Temat: Re: Kurczak w musztardzie
Od: "szama" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Niestety nie mam sposobów po prostu szukam i wycinam
Użytkownik "Justyna Chodakowska" <j...@s...pl> napisał w
wiadomości news:3DE62F98.CA10B609@supermedia.pl...
> szama wrote:
>
> > [...]Udka i piersi kurczaka pozbawione kości, kroimy [...]
>
> jak sie najlatwiej i najladniej (!) pozbyc kosci z udek?
> macie jakies sposoby?
>
> Justyna
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-28 15:41:52

Temat: Re: Kurczak w musztardzie
Od: "brunner" <m...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Justyna Chodakowska" <j...@s...pl> wrote in message
news:3DE62F98.CA10B609@supermedia.pl...
> szama wrote:
>
> > [...]Udka i piersi kurczaka pozbawione kości, kroimy [...]
>
> jak sie najlatwiej i najladniej (!) pozbyc kosci z udek?
> macie jakies sposoby?
>
> Justyna

Sposób jest prosty! Kupić filety!:-)
Pozdrawiam, brunner


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-29 11:23:09

Temat: Re: Kurczak w musztardzie
Od: "waldek" <x...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> jak sie najlatwiej i najladniej (!) pozbyc kosci
z udek?
===========
Najlatwiej:
1. Przygotowac baaardzo ostry noz
2. Naciac mieso dookola stawu
3. Przelamac i rozciac po stawie na dwie czesci
4. Naciac po wewnetrznej wzdluz kosci
5. A dalej samo idzie. A jak sa zaciecia to
delikatnie nozem przy kosci sobie pomagasz. W
dolnej czesci podudzia jest bardzo duzo sciegien.
Jak odzielisz od kosci gorna czesc, to ta dolna po
prostu odcinasz.

Najladniej:
Trzeba pominac punkty 2 i 3. Duzo zachodu wymaga
wtedy "objechanie" stawu.

A moze ktos to robi inaczej?

waldek
===========


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-02 17:05:02

Temat: Re: Kurczak w musztardzie
Od: "Kianit / D.C." <r...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Justyna Chodakowska <j...@s...pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:3...@s...pl...
> jak sie najlatwiej i najladniej (!) pozbyc kosci z udek?
> macie jakies sposoby?
>
> Justyna

Ja często z dolnej części (łydka?) robię takie cuś, że po lekkim
zmiętoszeniu wsuwam palce wzdłuż kości a potem lekko "przewijam na lewą
stronę", i tak zostawiam. Skóra, która chowa się wewnątrz powstałego
"woreczka" nadaje potem mięsu soczystości, je się to to łapiąc za kosteczkę
jak za widelec i wygląda naprawdę efektownie :) . Moi goście zawsze to
chwalą :)
No ale to sposób stary jak świat, tak tylko wtrąciłam, bo może jeszcze ktoś
na tym świecie tak nie robił a chciałby... :)
Pozdrawiam, Kianit.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

foremki
nie na temat przepraszam
Wigilijny mus z karpia (P)
pyszne ciasto
Odnośnie E-dodatków

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »