| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-16 10:30:07
Temat: Kurcze pieczoneWitam wszystkich grupowiczów!
Wczoraj zostałem szczęśliwym (?) posiadaczem kury w całości (no
niezupełnie - jest pusta w środku i brakuje jej niektórych zakończeń).
Co mogę z nią począć? Pełno jest wszędzie przepisów na skrzydełka, udka,
piersi, natomiast nie znalazłem niczego ciekawego dotyczącego całego
ptaszka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
---------------------
Jacek Wilczkowski
NoS/BBDO Sp. z o.o.
w...@n...com.pl
w...@g...pl
tel. 604 09 57 53
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-16 14:04:45
Temat: Re: Kurcze pieczone
"Jacek Wilczkowski" <W...@n...com.pl> wrote in message
news:39212329.6739A037@nosbbdo.com.pl...
> Witam wszystkich grupowiczów!
> Wczoraj zostałem szczęśliwym (?) posiadaczem kury w całości (no
> niezupełnie - jest pusta w środku i brakuje jej niektórych zakończeń).
> Co mogę z nią począć? Pełno jest wszędzie przepisów na skrzydełka, udka,
> piersi, natomiast nie znalazłem niczego ciekawego dotyczącego całego
> ptaszka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
> ---------------------
> Jacek Wilczkowski
> NoS/BBDO Sp. z o.o.
> w...@n...com.pl
> w...@g...pl
> tel. 604 09 57 53
>
> Bardzo prosty a smakowity jest przepis na kurę pieczoną na kilogramie
soli.
Należy kurze rozkroić mostek i natrzeć ją na zewnątrz i w środku ziołami.
Najczęściej robię zaprawę z oliwy, papryki , ziół prowansalskich, majeranku
i wyciśniętego czosnku. Następnie na blachę wysypuję ok. 0,5 -1 kg soli i
wygładzam, aż mam równą powierzchnię. Na niej delikatnie, tak aby opierała
się tylko na skrzydełkach i nóżkach kładę kurę - tzw pozycja na żabę. Piekę
w gorącym piekarniku ok.40min. Nie dodaję w ogóle soli!!! Kura jest
chrupiąca i soczysta.
Smacznego
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-17 04:46:46
Temat: Re: Kurcze pieczoneania slu <a...@g...pl> wrote:
> "Jacek Wilczkowski" <W...@n...com.pl> wrote in message
> news:39212329.6739A037@nosbbdo.com.pl...
> > Witam wszystkich grupowiczów!
> > Wczoraj zosta"em szczęśliwym (?) posiadaczem kury w ca"ości (no
> > niezupe"nie - jest pusta w środku i brakuje jej niektórych zakończeń).
> > Co mogę z nią począć? Pe"no jest wszędzie przepisów na skrzyde"ka, udka,
> > piersi, natomiast nie znalaz"em niczego ciekawego dotyczącego ca"ego
> > ptaszka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
> > ---------------------
> > Jacek Wilczkowski
> > NoS/BBDO Sp. z o.o.
> > w...@n...com.pl
> > w...@g...pl
> > tel. 604 09 57 53
> >
> > Bardzo prosty a smakowity jest przepis na kurę pieczoną na kilogramie
> soli.
> Należy kurze rozkroić mostek i natrzeć ją na zewnątrz i w środku zio"ami.
> Najczęściej robię zaprawę z oliwy, papryki , zió" prowansalskich, majeranku
> i wyciśniętego czosnku. Następnie na blachę wysypuję ok. 0,5 -1 kg soli i
> wyg"adzam, aż mam równą powierzchnię. Na niej delikatnie, tak aby opiera"a
> się tylko na skrzyde"kach i nóżkach k"adę kurę - tzw pozycja na żabę. Piekę
> w gorącym piekarniku ok.40min. Nie dodaję w ogóle soli!!! Kura jest
> chrupiąca i soczysta.
> Smacznego
> Ania
Jestes pewna, ze to przepis na kure. a nie na kurczaka?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-18 11:15:46
Temat: Re: Kurcze pieczone
"Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl> wrote in message
news:1eaqy4c.1r4f3li1v9pgjsN%wlos@tele.com.pl...
> ania slu <a...@g...pl> wrote:
>
> > "Jacek Wilczkowski" <W...@n...com.pl> wrote in message
> > news:39212329.6739A037@nosbbdo.com.pl...
> > > Witam wszystkich grupowiczów!
> > > Wczoraj zosta"em szczęśliwym (?) posiadaczem kury w ca"ości (no
> > > niezupe"nie - jest pusta w środku i brakuje jej niektórych zakończeń).
> > > Co mogę z nią począć? Pe"no jest wszędzie przepisów na skrzyde"ka,
udka,
> > > piersi, natomiast nie znalaz"em niczego ciekawego dotyczącego ca"ego
> > > ptaszka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
> > > ---------------------
> > > Jacek Wilczkowski
> > > NoS/BBDO Sp. z o.o.
> > > w...@n...com.pl
> > > w...@g...pl
> > > tel. 604 09 57 53
> > >
> > > Bardzo prosty a smakowity jest przepis na kurę pieczoną na kilogramie
> > soli.
> > Należy kurze rozkroić mostek i natrzeć ją na zewnątrz i w środku
zio"ami.
> > Najczęściej robię zaprawę z oliwy, papryki , zió" prowansalskich,
majeranku
> > i wyciśniętego czosnku. Następnie na blachę wysypuję ok. 0,5 -1 kg soli
i
> > wyg"adzam, aż mam równą powierzchnię. Na niej delikatnie, tak aby
opiera"a
> > się tylko na skrzyde"kach i nóżkach k"adę kurę - tzw pozycja na żabę.
Piekę
> > w gorącym piekarniku ok.40min. Nie dodaję w ogóle soli!!! Kura jest
> > chrupiąca i soczysta.
> > Smacznego
> > Ania
>
> Jestes pewna, ze to przepis na kure. a nie na kurczaka?
>
> Wladyslaw
Kajam sie.Oczywiscie, ze chodzi o kurczaka.
ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-05-21 08:34:33
Temat: Re: Kurcze pieczone
Jacek Wilczkowski wrote:
>
> Witam wszystkich grupowiczów!
> Wczoraj zostałem szczęśliwym (?) posiadaczem kury w całości (no
> niezupełnie - jest pusta w środku i brakuje jej niektórych zakończeń).
> Co mogę z nią począć? Pełno jest wszędzie przepisów na skrzydełka, udka,
> piersi, natomiast nie znalazłem niczego ciekawego dotyczącego całego
> ptaszka. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Jesli to rzeczywiscie kura, a nie kurczak, zrobilbym z niej
wspanialy rosol.
Kura, z powodu swego podeszlego wieku jest twarda, musialbys ja
dlugo piec,
dusic, w rosole to nie problem gotowac ja na malusienkim ogniu
np. 3 godziny.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |