« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-29 11:53:12
Temat: Kuzhnia meksykanskaWiam grupowiczow po bardzo dlugiej przerwie.
Przyczyna to awaria sprzetu tak powazna,ze nie strczylo finansow na odbudowe
a potrzeb innych bylo sporo.
No ale jak juz jestem to mam temat do dyskusji.Potrzeni mi sa powiedzmy
"specjalisci" od kuchni meksykanskiej.Do tej pory pomijajac Nasza polska
kuchnie - tradycyjna i nie tylko zajmowalem sie kuchnia chinska. tez na
ostro.
Polubilerm fasolki,papryki wolowiny (pomimo to co mowia o wscieklych
krowach) i bylbym rad uslyszec - poczytac o przepisach potraw
meksykanskich.na bazie materialow (artykolow) ktore bede w stanie w kraju
dostac.
Pozdrawiam jeszcze w tym starym 2001 roku
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-29 14:21:30
Temat: Re: Kuzhnia meksykanska"Stanislaw" <t...@g...pl> wrote:
>Polubilerm fasolki,papryki wolowiny (pomimo to co mowia o wscieklych
>krowach) i bylbym rad uslyszec - poczytac o przepisach potraw
>meksykanskich.na bazie materialow (artykolow) ktore bede w stanie w kraju
>dostac.
Stronki do zajrzenia :
http://www.decare.com.pl/
http://republika.pl/kataroska/meksykan.htm
http://www.gazeta.pl/alfa/indexTyp.jsp?rze=&tytul=ZN
AJD%AC%21+PRZEPIS&i
le=20&poz=0&tablica=Kobieta___przepisy&orderby=&dzia
l=020320&where=+%28
+a.c3+like+%27%25meksyka%F1ska%25%27%29&kryt=MEKSYKA
%D1SKA&dzlosuj=+&x=
14&y=12
http://www.elpaso.com.pl/kuchnia.htm
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=72&P
HPSESSID=edb2af8400
0f137c95a0b1d039dea0fe
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=24&P
HPSESSID=edb2af8400
0f137c95a0b1d039dea0fe
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=8
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=112
http://www.restaurants.pl/przepisy/chili.htm
http://www.restaurants.pl/przepisy/enchilada.htm
http://www.restaurants.pl/przepisy/taco.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/6301.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/6286.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/6265.htm
http://www.kuchnia.3miasto.pl/5674.htm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-29 14:26:54
Temat: Re: Kuzhnia meksykanskaAgataW <a...@g...com.pl> wrote:
>http://www.gazeta.pl/alfa/indexTyp.jsp?rze=&tytul=Z
NAJD%AC%21+PRZEPIS&i
>le=20&poz=0&tablica=Kobieta___przepisy&orderby=&dzi
al=020320&where=+%28
>+a.c3+like+%27%25meksyka%F1ska%25%27%29&kryt=MEKSYK
A%D1SKA&dzlosuj=+&x=
>14&y=12
..tu mi jakas piramidalna głupota wyskoczyła więc polecam
samemu zajrzeć do portalu wyborczej
http://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp i tam na lewo jest
odnośnik do kuchni. Zajrzeć i w kuchennym szukaczu wpisać kuchnia
meksykańska. (powinno zaproponować aż 14 przepisów...)
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-29 15:03:30
Temat: Re: Kuzhnia meksykanska
Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
napisał:a0kj98$l8o$...@n...tpi.pl...
>
> Stronki do zajrzenia :
>
jeszcze to: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=77
zdziwilam sie, ze ktos pamieta o moich szczatkowych przepisach
meksykanskich.
Wkn :-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-29 15:24:13
Temat: Re: Kuzhnia meksykanska"Wkn" <w...@w...pl> wrote:
>
>Użytkownik AgataW <a...@g...com.pl> w wiadomooci do grup dyskusyjnych
>napisał:a0kj98$l8o$...@n...tpi.pl...
>>
>> Stronki do zajrzenia :
>>
>jeszcze to: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis.php?przepis=77
>
>zdziwilam sie, ze ktos pamieta o moich szczatkowych przepisach
>meksykanskich.
.słonie są bardzo pamiętliwe...
AgataW.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-29 16:15:51
Temat: Re: Kuzhnia meksykanskaPonownie witam!
Zanim doczekalem sie odpowiedzi na moj post .a moi synowie szybko jakiejs
ppotrawy meksykanskiej wiec zaimprowizowalem.
Wymyslilem cos na poczekaniu.
Jezeli kogos nie znudze niech poczyta co zrobilem.
Mialem 1/2 kg mielonego wolowego posolilem,popieszylem i wcisnolem trzy
zabki czosnku.Wymieszlem.
Wdzesniej podsmazylem 2 cebule pokrojone w kostke i osobno paprykie czerwona
pokrojona w male paski.Papryki przydalo by sie wiecej ale ze wzgledu na cene
uzylem tylko jedna (zaplacilel prawie 4 zl.)
Mielone wrzucilem na rozgrzana pataelnie az zrobila sie "kasza" nastepnie
dodalerm przygotowanej podsmazonej cebuli i papryki.
Po zmieszaniu dodalel fasolki czerwonej konserwowej dwie puszki ,trzy
lyzeczki przecieru pomidorowego i przyprawy sproszkowane,paprykie slodka i
ostra do smaku.
O dziwo bylo to wszystko zjadalne i zaproponowano mi abym robil to czesciej.
Policzyylem koszty - prawie 20 zl. W tej cenie zrobil bym schabowy z
ziemniakami i sorowka dla pieciu osob.
Ale co sie nie robi dla urozmaicenia,
Teraz przejrze podane strony www moze znajde cos lepszego i tanszego.
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |