| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-03-17 08:58:56
Temat: KwasnicaJesli ktos wie gdzie znalezc przepis na goralska kwasnice lub wie gdzie
znalezc taki przepis bede bardzo wdzieczny .Zapraszam takze na priva
Pozdrawiam
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-03-17 09:02:01
Temat: Re: KwasnicaPrzepraszam ze tyle razy to poszlo
Jurek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 11:53:59
Temat: Re: Kwasnica
Użytkownik "Jurek" Goral "" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:98v8rc$ioc$1@news.tpi.pl...
> Jesli ktos wie gdzie znalezc przepis na goralska kwasnice lub wie gdzie
> znalezc taki przepis bede bardzo wdzieczny .Zapraszam takze na priva
> Pozdrawiam
> Jurek
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 11:57:09
Temat: Re: KwasnicaPrzepis znalazłam w dodatku Gazety Wyborczej
Kwaśnica ( wg Golców)
1 kg kapusty koszonej * 1,5 kg mięsa wieprzowego ( żeberka. podgardle) *
2 marchewki *2 pietruszki * ok. 4 ząbki czosnku, * sól, pieprz, liść
laurowy*
Pokrojone mięso wieprzowe należy zalać trzema litrami wody i gotować. Po
mniej więcej godzinie należy dodać warzywa i kilka liści laurowych. Kiedy
warzywa będą miękkie, dodać kiszoną kapustę. Na wolnym ogniu gotować jeszcze
przez około pół godziny.
Najlepsza kwaśnica jest z własnej kiszonej kapusty i zaraz po świniobiciu.
Podaje się z ziemniakami polanymi skwarkami.
Pozdrawiam wszystkich Grupowiczow
Marianna
Użytkownik "Jurek" Goral "" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:98v8rc$ioc$1@news.tpi.pl...
> Jesli ktos wie gdzie znalezc przepis na goralska kwasnice lub wie gdzie
> znalezc taki przepis bede bardzo wdzieczny .Zapraszam takze na priva
> Pozdrawiam
> Jurek
>
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 13:19:46
Temat: Re: KwasnicaUżytkownik Marianna <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:99naub$13a$...@n...tpi.pl...
> Przepis znalazłam w dodatku Gazety Wyborczej
>
> Kwaśnica ( wg Golców)
>
> 1 kg kapusty koszonej * 1,5 kg mięsa wieprzowego ( żeberka. podgardle) *
> 2 marchewki *2 pietruszki * ok. 4 ząbki czosnku, * sól, pieprz, liść
> laurowy*
>
> Pokrojone mięso wieprzowe należy zalać trzema litrami wody i gotować. Po
> mniej więcej godzinie należy dodać warzywa i kilka liści laurowych.
Kiedy
> warzywa będą miękkie, dodać kiszoną kapustę. Na wolnym ogniu gotować
jeszcze
> przez około pół godziny.
> Najlepsza kwaśnica jest z własnej kiszonej kapusty i zaraz po
świniobiciu.
> Podaje się z ziemniakami polanymi skwarkami.
> Pozdrawiam wszystkich Grupowiczow
> Marianna
>
> Użytkownik "Jurek" Goral "" <p...@g...pl> napisał w
wiadomości
> news:98v8rc$ioc$1@news.tpi.pl...
> > Jesli ktos wie gdzie znalezc przepis na goralska kwasnice lub wie
gdzie
> > znalezc taki przepis bede bardzo wdzieczny .Zapraszam takze na priva
> > Pozdrawiam
> > Jurek
> >
> >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 13:22:39
Temat: Re: Kwasnica
>1 kg kapusty koszonej * 1,5 kg mięsa wieprzowego ( żeberka. podgardle) *
>2 marchewki *2 pietruszki * ok. 4 ząbki czosnku, * sól, pieprz, liść
>laurowy*
>
a jak te kapuche kosic? Kosa czy sierpem?
przepraszamnajmocniejbardzoiwogole, nie moglam sie opanowac.
Bardzo lubie takie pomylki drukarskie, moje same doprowadzaja
mnie czesto do histerii! Moj najnowszy pokaz w grupie
ang-jezycznej to opinia o sobie, ze zbieram tkaniny w dowolnych
ilosciach, nawet skrawki i nazwalam siebie crap princess (zamiast
scrap princess), wyszlo gie a nie skrawki
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 13:35:48
Temat: Re: KwasnicaUżytkownik Marianna <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:99naub$13a$...@n...tpi.pl...
> Przepis znalazłam w dodatku Gazety Wyborczej
>
> Kwaśnica ( wg Golców)
>
> 1 kg kapusty koszonej * 1,5 kg mięsa wieprzowego ( żeberka. podgardle) *
> 2 marchewki *2 pietruszki * ok. 4 ząbki czosnku, * sól, pieprz, liść
> laurowy*
>
> Pokrojone mięso wieprzowe należy zalać trzema litrami wody i gotować. Po
> mniej więcej godzinie należy dodać warzywa i kilka liści laurowych.
Kiedy
> warzywa będą miękkie, dodać kiszoną kapustę. Na wolnym ogniu gotować
jeszcze
> przez około pół godziny.
> Najlepsza kwaśnica jest z własnej kiszonej kapusty i zaraz po
świniobiciu.
> Podaje się z ziemniakami polanymi skwarkami.
> Pozdrawiam wszystkich Grupowiczow
> Marianna
>
> Użytkownik "Jurek" Goral "" <p...@g...pl> napisał w
wiadomości
> news:98v8rc$ioc$1@news.tpi.pl...
> > Jesli ktos wie gdzie znalezc przepis na goralska kwasnice lub wie
gdzie
> > znalezc taki przepis bede bardzo wdzieczny .Zapraszam takze na priva
> > Pozdrawiam
> > Jurek
> >
> >
> >
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 13:42:18
Temat: Re: KwasnicaUżytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
do grup dyskusyjnych napisał:5...@4...com..
.
> >1 kg kapusty koszonej *
> a jak te kapuche kosic? Kosa czy sierpem?
>
> przepraszamnajmocniejbardzoiwogole,
Za poczucie humoru przepraszasz?
Niedawno podawalem ten przepis:
Kwasnica
W 1,5 l wody gotujesz ok. 1 kg baraniny z koscia, potem oddzielasz od
kosci i porcjujesz.
Do wywaru dodajesz ok. 30 dkg kapusty kiszonej, 1 duza pokrojona cebule,
ziele ang., duzy zabek czosnku, pieprz, sól i to jeszcze raz gotujesz. W
miedzyczasie ugotuj garsc suszonych grzybów a pokrojone w paski dodaj do
wywaru wraz z miesem i pokrojonymi w kostke 2 duzymi ziemniakami
[wczesniej
ugotowanymi]. Podgotuj i smacznego.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 19:24:58
Temat: Re: KwasnicaTwoja kwasnica jest jest napewno wspaniala, tylko gdzie teraz zdobyc
baranine.
Na Slasku jest nie do zdobycia.
Pozdrawiam
Marianna
Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:99ngqa$atb$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci
> do grup dyskusyjnych napisał:5...@4...com..
.
> Niedawno podawalem ten przepis:
> Kwasnica
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-03-26 19:29:46
Temat: Re: Kwasnica Gratuluje poczucia humoru. Rzeczywiscie wypadlo zabawnie.
Serdecznie pozdrawiam
Marianna
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:5egubtcdn9spdq46tmsisbqa97sg1vacr0@4ax.com...
>
> >1 kg kapusty koszonej * 1,5 kg mięsa wieprzowego ( żeberka. podgardle) *
> >2 marchewki *2 pietruszki * ok. 4 ząbki czosnku, * sól, pieprz, liść
> >laurowy*
> >
> a jak te kapuche kosic? Kosa czy sierpem?
>
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |