Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Help! prosze!!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Help! prosze!!!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-16 19:15:34

Temat: Help! prosze!!!
Od: "dslawek" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam Was wszystkich. Pomozcie! Za 60 min. mam Gosci, a wlodowce jest: 2
puszki tunczyka,2 puszki Anchoise?moze blad?/,pomidory -2 szt.,parmezan ok.
5 dkg.,ser typu Valbou, 4 jajka, cebula, czosnek, jakas tam szynka / ale
dzisiej piatek, a ludzie wierzacy'...w piatek,,,',kwasnica! w sloiku -stoi w
lodowce tydzien/moze Im podac-nie bedzie problemu sniadania,mam ryz,
ziemniaki, zielone olinwki, chrzan,majonez, ..... i checi- POMOCY


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-16 20:10:29

Temat: Re: Help! prosze!!! : spagetii z tunczykiem
Od: "Lukas" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


dslawek <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:98tooi$p7n$1@news.onet.pl...
> Witam Was wszystkich. Pomozcie! Za 60 min. mam Gosci, a wlodowce jest: 2
> puszki tunczyka,2 puszki Anchoise?moze blad?/,pomidory -2 szt.,parmezan
ok.
> 5 dkg.,ser typu Valbou, 4 jajka, cebula, czosnek, jakas tam szynka / ale
> dzisiej piatek, a ludzie wierzacy'...w piatek,,,',kwasnica! w sloiku -stoi
w
> lodowce tydzien/moze Im podac-nie bedzie problemu sniadania,mam ryz,
> ziemniaki, zielone olinwki, chrzan,majonez, ..... i checi- POMOCY
>
>


tylko bez paaanki .....;))

Spagetti z tunczykiem - moja propozycja
o ile masz jeszcze peczek pietruszki, cytryna i byle jaki makaron/kluchy
(wcale nei musi byc dlugi)

na patelni podsmazasz cebulke, ja dodaje jeszcze papryke (pol albo jedna
mala), mozesz przetestowac z pomidorami tylko tez nie za duzo, smazysz,
doprawiasz bazylia/przyprawy wloskie (duzo) i posiekanym czosnkiem(2 zabki
do smaku), pod koniec wwalasz puszke tunczyka i smazysz jeszcze 3 min (na
oko ;)) )

w miedzyczasie gotujesz kluchy .. tlyko zeby nie byly za miekkie ale tez
uwazaj zeby nie chrupaly ;)) (w osolonej wodzie oczywiscie)... odlewasz
po ugotowaniu dodajesz peczek pietruchy (ile masz, ja daje tyle ze jest
bardziej zielono niz zolto ;) ) i wyciskasz do tego jedna duza cytryne i
zostawiasz pod przykryciem na 5 min

potem na talezu : kluchy, pare lyzek tego tunczyka z patelni i posypujesz
parmezanem

przygotowanie calosci zajmuje ok 20 min wiec powinienes zdazyc o ile masz
wszystkie produkty ;))

pozdrawiam i smacznego
ps no i kieliszek wina !!.. chyba to wszystko ... rece mi sie trzesa w
panice ;))))

--
lukas
ICQ# 59160360


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pieczen huzarska i sosik
koper wloski, czyli fenkul
co powiecie o hobbitach?
dobra lektura kulinarno-kulturalna
niemcy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »