Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia koper wloski, czyli fenkul

Grupy

Szukaj w grupach

 

koper wloski, czyli fenkul

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-16 17:50:38

Temat: koper wloski, czyli fenkul
Od: "ewcia" <m...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kto wie, jak sie toto przyrzadza?
Dostala caly od kolezanki i zmarnowal sie bo nie wiedzialam co z nim zrobic.
Help!
Grazyna


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-16 23:43:56

Temat: Re: koper wloski, czyli fenkul
Od: Pazurek <K...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora



ewcia wrote:

> Kto wie, jak sie toto przyrzadza?
> Dostala caly od kolezanki i zmarnowal sie bo nie wiedzialam co z nim zrobic.
> Help!
> Grazyna

liscie uzywa sie do sałatek ,do posypania zupy ,mozna dodac do warzyw, do pizzy
,zapiekanek ,kanapek
Ma łagodny anyzowy aromat .Nasiona uzywa sie jak przyprawe.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-17 00:19:12

Temat: Re: koper wloski, czyli fenkul
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



ewcia wrote:
>
> Kto wie, jak sie toto przyrzadza?
> Dostala caly od kolezanki i zmarnowal sie bo nie wiedzialam co z nim zrobic.
> Help!
> Grazyna


Uzywa sie przewaznie bulwe. Nalezy odciac nac i korzenie, przekroic
wzdluz, tak, aby otrzymac dwie plaskie polowki. Na patelnie rozgrzac
dobra oliwe, polozyc fenkul przecieciem w dol, podsmazyc az spod zacznie
sie brazowic. Podac obok miesa czy z chlebem i octem balsamicznym do maczania.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-17 07:49:16

Temat: Re: koper wloski, czyli fenkul
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3AB2AD7E.359BF06C@west.net...
>
>
> ewcia wrote:
> >
> > Kto wie, jak sie toto przyrzadza?
Można zapiec pod beszamelem
obgotowane bulwy przekrawamy na pół układamy w żaroodpornym naczyniu
polewamy sosem zmieszanym z parmezanem i zapiekamy.
pozdr.Alex


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-19 14:45:31

Temat: Re: koper wloski, czyli fenkul
Od: "slav" <s...@s...com> szukaj wiadomości tego autora

Bardzo prosto. Ugotuj w wodzie lekko osolonej, ale nie za mocno bo bedzie
sie rozwalal.
Odlej wode, pokroj w plastry 0.5- 0.75 cm.
Plaska blaszke do pieczenia posmaruj oliwa. Plastry fenkulow na nie pastry
sera a na to posyp lekko tymiankiem lub papryka lub innym ziolem i zapiecz w
piekarniku az ser sie lekko przyzloci .

Smacznego.

Slav

ewcia <m...@g...pl> wrote in message news:98tjj5$7f$1@news.tpi.pl...
> Kto wie, jak sie toto przyrzadza?
> Dostala caly od kolezanki i zmarnowal sie bo nie wiedzialam co z nim
zrobic.
> Help!
> Grazyna
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

co powiecie o hobbitach?
dobra lektura kulinarno-kulturalna
niemcy
kuchnia francuska vs wloska w moim miescie [przydlugie]
Pizza ciasto -pomocy !!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »