Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Lukas" <l...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Help! prosze!!! : spagetii z tunczykiem
Date: Fri, 16 Mar 2001 23:10:29 +0300
Organization: news.onet.pl
Lines: 48
Sender: [loocas9 friko.onet.pl]@as8-188.qualitynet.net
Message-ID: <98trql$qvv$1@news.onet.pl>
References: <98tooi$p7n$1@news.onet.pl>
Reply-To: "Lukas" <l...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: as8-188.qualitynet.net
X-Trace: news.onet.pl 984773269 27647 195.226.245.188 (16 Mar 2001 20:07:49 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Mar 2001 20:07:49 GMT
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2314.1300
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46702
Ukryj nagłówki
dslawek <d...@p...onet.pl> wrote in message
news:98tooi$p7n$1@news.onet.pl...
> Witam Was wszystkich. Pomozcie! Za 60 min. mam Gosci, a wlodowce jest: 2
> puszki tunczyka,2 puszki Anchoise?moze blad?/,pomidory -2 szt.,parmezan
ok.
> 5 dkg.,ser typu Valbou, 4 jajka, cebula, czosnek, jakas tam szynka / ale
> dzisiej piatek, a ludzie wierzacy'...w piatek,,,',kwasnica! w sloiku -stoi
w
> lodowce tydzien/moze Im podac-nie bedzie problemu sniadania,mam ryz,
> ziemniaki, zielone olinwki, chrzan,majonez, ..... i checi- POMOCY
>
>
tylko bez paaanki .....;))
Spagetti z tunczykiem - moja propozycja
o ile masz jeszcze peczek pietruszki, cytryna i byle jaki makaron/kluchy
(wcale nei musi byc dlugi)
na patelni podsmazasz cebulke, ja dodaje jeszcze papryke (pol albo jedna
mala), mozesz przetestowac z pomidorami tylko tez nie za duzo, smazysz,
doprawiasz bazylia/przyprawy wloskie (duzo) i posiekanym czosnkiem(2 zabki
do smaku), pod koniec wwalasz puszke tunczyka i smazysz jeszcze 3 min (na
oko ;)) )
w miedzyczasie gotujesz kluchy .. tlyko zeby nie byly za miekkie ale tez
uwazaj zeby nie chrupaly ;)) (w osolonej wodzie oczywiscie)... odlewasz
po ugotowaniu dodajesz peczek pietruchy (ile masz, ja daje tyle ze jest
bardziej zielono niz zolto ;) ) i wyciskasz do tego jedna duza cytryne i
zostawiasz pod przykryciem na 5 min
potem na talezu : kluchy, pare lyzek tego tunczyka z patelni i posypujesz
parmezanem
przygotowanie calosci zajmuje ok 20 min wiec powinienes zdazyc o ile masz
wszystkie produkty ;))
pozdrawiam i smacznego
ps no i kieliszek wina !!.. chyba to wszystko ... rece mi sie trzesa w
panice ;))))
--
lukas
ICQ# 59160360
|