Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia LECZO DYNIOWE

Grupy

Szukaj w grupach

 

LECZO DYNIOWE

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-05-12 11:07:31

Temat: LECZO DYNIOWE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pychotka!

Dynia ze zbiorów ubiegłorocznych, pokrojona w paseczki, zblanszowana i
zamrożona, papryka w strąkach, cebula, czosnek, kiełbasa - ze sklepu.
tradycyjne przyprawy, w tym papryka ostra suszona w domu - cięta nożyczkami
w wąskie paseczki.
Ma inny smak niż z cukini, ale fantastyczny - czasem robimy mieszane: z dyni
i cukini oraz papryki kolorowe i pieprz kolorowy - wychodzi fantastycznie
kolorowe danie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-05-12 12:20:58

Temat: Re: LECZO DYNIOWE
Od: "MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Dynia ze zbiorów ubiegłorocznych, pokrojona w paseczki, zblanszowana i
> zamrożona, papryka w strąkach, cebula, czosnek, kiełbasa - ze sklepu.
> tradycyjne przyprawy, w tym papryka ostra suszona w domu - cięta
nożyczkami
> w wąskie paseczki.
> Ma inny smak niż z cukini, ale fantastyczny - czasem robimy mieszane: z
dyni
> i cukini oraz papryki kolorowe i pieprz kolorowy - wychodzi fantastycznie
> kolorowe danie.
>
>

Czemu dynia była zblanszowana przed zamrożeniem?
Czy ten zabieg jest konieczny?

Pozdrawiam

Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-05-12 12:28:08

Temat: Re: LECZO DYNIOWE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"MONI|<A" <moni|<...@p...wp.pl> wrote in message
news:4645b0ec@news.home.net.pl...
>
> > Dynia ze zbiorów ubiegłorocznych, pokrojona w paseczki, zblanszowana i
> > zamrożona, papryka w strąkach, cebula, czosnek, kiełbasa - ze sklepu.
> > tradycyjne przyprawy, w tym papryka ostra suszona w domu - cięta
> nożyczkami
> > w wąskie paseczki.
> > Ma inny smak niż z cukini, ale fantastyczny - czasem robimy mieszane: z
> dyni
> > i cukini oraz papryki kolorowe i pieprz kolorowy - wychodzi
fantastycznie
> > kolorowe danie.
> >
> >
>
> Czemu dynia była zblanszowana przed zamrożeniem?
> Czy ten zabieg jest konieczny?
>
> Pozdrawiam
>
> Monika

Spróbuj. Blanszuję wiele surowców (lub produktów) do zamrożenia...
Nie wiem, jak dynia na surowo - czy nie zostałaby z niej mokra braja...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-05-13 09:02:55

Temat: Re: LECZO DYNIOWE
Od: "tomolek" <t...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

nie zostalaby...

t.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

ciateczka kruche?serowe z owocami - pycha co to jest??
SZECHNIK
WARSZAWA - Burger King - Złote Tarasy 10/05/2007
Z PSP
szpinak

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »