Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia MAKARON (Z)RECZNIE

Grupy

Szukaj w grupach

 

MAKARON (Z)RECZNIE

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 23


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2009-07-21 13:22:22

Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W Usenecie jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>
>>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>>
>>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim
>>>>> zdaniem).
>>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą
>>>> pewnych religii.
>>>>
>>> Dlaczego zaraz góralem?
>>
>> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
>> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
>> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale combry na
>> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
>
> Tak, wiem. Szkoda że w Polsce baranina jest tak trudno dostępna..

Atam... baranów masa cała jest. Tylko ubijać ich nie pozwalają.

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2009-07-21 13:41:37

Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Tue, 21 Jul 2009 15:22:22 +0200, Qrczak napisał(a):

> W Usenecie jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>>
>>>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>>>
>>>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim
>>>>>> zdaniem).
>>>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą
>>>>> pewnych religii.
>>>>>
>>>> Dlaczego zaraz góralem?
>>>
>>> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
>>> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
>>> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale combry na
>>> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
>>
>> Tak, wiem. Szkoda że w Polsce baranina jest tak trudno dostępna..
>
> Atam... baranów masa cała jest. Tylko ubijać ich nie pozwalają.
>
> Qra

Mówisz z pozycji kury...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2009-07-21 14:05:21

Temat: Re: MAKARON (Z)RECZNIE
Od: jadrys <C...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Qrczak pisze:
> W Usenecie jadrys <C...@y...com> tak oto plecie:
>>
>>>>>>> Smaczny jest też rosół z gołębi.
>>>>>>>
>>>>>> I z "domowej" gęsi. Chyba najsmaczniejszy ze wszystkich (moim
>>>>>> zdaniem).
>>>>> I z baraninki ale trzeba albo być góralem (jak ja) albo wyznawcą
>>>>> pewnych religii.
>>>>>
>>>> Dlaczego zaraz góralem?
>>>
>>> Rosół z baraniny jadałem porą zimową - z ziemniakami. Kapuśniak na
>>> żeberkach także. W większości przypadków baranina pochodziła z małych
>>> gospodarstw zmniejszających stada późną jesienią lub zimą. Ale
>>> combry na
>>> pieczenie kupowałem już swoim dzieciom - palce lizać.
>>
>> Tak, wiem. Szkoda że w Polsce baranina jest tak trudno dostępna..
>
> Atam... baranów masa cała jest. Tylko ubijać ich nie pozwalają.
>
> Qra

Tylko że z takich baranów nie da się wykroić combrów..

--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

test
Pierś kurczaka jak przyrządzić?
kiszenie ogóra
bób suszony - jak suszyć?
Jak zawekować mięso?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »