Data: 2004-04-30 07:27:42
Temat: [MM][Wwa] pieczywo chrupkie
Od: "Jacek Nowak" <j...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam,
Namierzyłem w Warszawie, w sklepie Piotr i Paweł w Blue City spory wybór
chrupkich chlebków zgodnych z metodą Montignac. Wszystkie bardzo smaczne, miła
odmiana od pieczywa Wasa. Poniżej wrażenia z konsumpcji:
- Chleb pszenny z solą firmy Good Food: skład: pełne ziarno pszenicy (bez
użycia mąki) i sól morska. Smakiem i wyglądem bardzo przypomina krakersy
ryżowe - ziarno pszenicy jest jakby nadmuchane - wiecie o co mi chodzi.
- Vigor trzy ziarna firmy Sonko: skład: żyto, pszenica, jęczmień, sól (bez
użycia mąki, pełne ziarna). Wygląda i smakuje podobnie jak poprzedni, jest
może nieco mniej smaczny, ale za to kromki są większe i łatwiej się smaruje
różnymi pastami;
- Finn Crisp z kminkiem, skład: pełnoziarnista mąka żytnia (93%), woda,
drożdże, kminek, sól. Zupełnie inny smak i wygląd - cieniutkie, kruche
kromeczki, dosyć wąskie (trudno się smaruje); wg informacji na opakowaniu, ten
chleb ma najwięcej błonnika ze wszystkich trzech. Lekki posmak kminku, smak
troche podobny do litewskiego chleba z kminkiem (choć konsystencja całkiem
inna)
Polecam gorąco wypróbowanie, naprawdę bardzo smaczne, wszystkie trzy.
Pozostaje mieć nadzieję, że to pieczywo rozpowszechni się i pojawi w innych
sieciach sklepów...
Pozdrawiam (i witam zarazem)
Jacek
P.S. w sklepie tym jest też trochę innych produktów MM - mąka z pełnego
przemiału, soki wyciskane z owoców, bez dodatku cukru (choć te ostatnie
piekielnie drogie - ok 13 PLN za litr)...
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|