Strona główna Grupy pl.misc.dieta MM:kilka pytań

Grupy

Szukaj w grupach

 

MM:kilka pytań

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-02-28 22:15:02

Temat: MM:kilka pytań
Od: "Edytka22" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

1. Czy makaron z pełnego ziarna pszenicy- "pasta di semola di grano duro",
ale nie spaghetti można bez obaw jeść? Ja akurat kupiłam coś jakby
cieniutkie spaghetti drobno pokruszone (gotowany 3 minuty), ale znalazłam
też rurki i inne. Czy te makarony można spokojnie jeść na MM? Wiem że
wcześniej było podobne pytanie ale jakoś mało osób się wypowiedziało na ten
temat.

Jeśli te makarony są ok , to chyba można z tych makaronów robić zupę
mleczną z mlekiem 0% tłuszczu.

2. Który chlebek będzie lepszy taki o składzie : mąka żytnia, drożdże, woda,
sól,
czy pieczywo żytnie Chaber zaznaczone że bez cukru o składzie: mąka
żytnia-razowa, olej roślinny, sól.
Zastanawia mnie ten olej roślinny w tym drugim chlebku. Ale może można ???


Pozdrawiam gorąco
Edyta ;)))))



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2003-03-01 08:13:53

Temat: Re: MM:kilka pytań
Od: "Hafsa " <h...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Edytka22 <f...@o...pl> napisał(a):

> 1. Czy makaron z pełnego ziarna pszenicy- "pasta di semola di grano duro",
> ale nie spaghetti można bez obaw jeść?

Mozesz,spokojnie.

Ja akurat kupiłam coś jakby
> cieniutkie spaghetti drobno pokruszone (gotowany 3 minuty), ale znalazłam
> też rurki i inne.

Ja kupuje takie dosc spore rurki,gotuje 12 minut,sa al-dente.Ale zawsze
xzytaj na opakowaniu ,il;e trzeba gotowac.Ja spagetti nie lubie ze wzgldu na
dlugosc nitek,nie mam cierpliwosci ich nawijac na widelec ;-)))

> Jeśli te makarony są ok , to chyba można z tych makaronów robić zupę
> mleczną z mlekiem 0% tłuszczu.

Oczywiscie,byle tego makaronu juz dluzej nie gotowac.By byl aldente.Ja robie
tez takie makaron z jablkami,osobno gotuje makaron,osobno dusze jablka z
cynamonem,Potem razem,na talerzu lacze.CCzasem do towarzystwa dodaje bialy
chudy ser i jogurt.

> 2. Który chlebek będzie lepszy taki o składzie : mąka żytnia, drożdże,
woda,
> sól,
> czy pieczywo żytnie Chaber zaznaczone że bez cukru o składzie: mąka
> żytnia-razowa, olej roślinny, sól.
> Zastanawia mnie ten olej roślinny w tym drugim chlebku. Ale może można ???
>
Czy ten chaber to nie jest przypadkiem suchy chlebek,taki trzeszczak ?
Ja wybralabym ten pierwszy,choc obecnie nie jem chleba w ogole.Pozdrawiam
Hafsa

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2003-03-01 10:08:09

Temat: Odp: MM:kilka pytań
Od: "Edytka22" <f...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Hafsa - bardzo dziękuję za odpowiedź.
Tak ten chlebek to taki trzeszczak cieniutkie pieczywo do chlebka nie
podobne , chociaż całkiem dobry :)
Ale już go odstawię.
Szukam jakiegoś chlebka i makaronów , bo w sumie to moje posiłki w
większości oparte są na tłuszczach i białkach z niskimi węglowodanami.
Tzn zazwyczaj jakieś mięsko + surówki.

Duszonych jabłek z cynamonem i makaronem jeszcze nie jadłam .
Ale napewno spróbuję.

--
Pozdrawiam goraco
Edyta.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

czy to trzeba?
MM A jak jest z kielkami zboz?
weź udział w odchudzaniu
Duży brzszek. Pozmocy!!!!!
MM maka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Prasa do oleju na domowy użytek
niedobory skł. mineralnych a alergie skórne
Sekret Odchudzania z Pasją
Darmowe Mp3 Discopolo 2015 i premiery
Re: Solution Manual Switching and Finite Automata Theory, 3rd Ed by Kohavi, K. Jha

zobacz wszyskie »