Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
feed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Hafsa " <h...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: MM:kilka pytań
Date: Sat, 1 Mar 2003 08:13:53 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 36
Message-ID: <b3pq41$a1v$1@inews.gazeta.pl>
References: <b3ommr$5ab$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pm5.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1046506433 10303 172.20.26.233 (1 Mar 2003 08:13:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 1 Mar 2003 08:13:53 +0000 (UTC)
X-User: hafsa
X-Forwarded-For: pm5.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Remote-IP: pm5.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:14334
Ukryj nagłówki
Edytka22 <f...@o...pl> napisał(a):
> 1. Czy makaron z pełnego ziarna pszenicy- "pasta di semola di grano duro",
> ale nie spaghetti można bez obaw jeść?
Mozesz,spokojnie.
Ja akurat kupiłam coś jakby
> cieniutkie spaghetti drobno pokruszone (gotowany 3 minuty), ale znalazłam
> też rurki i inne.
Ja kupuje takie dosc spore rurki,gotuje 12 minut,sa al-dente.Ale zawsze
xzytaj na opakowaniu ,il;e trzeba gotowac.Ja spagetti nie lubie ze wzgldu na
dlugosc nitek,nie mam cierpliwosci ich nawijac na widelec ;-)))
> Jeśli te makarony są ok , to chyba można z tych makaronów robić zupę
> mleczną z mlekiem 0% tłuszczu.
Oczywiscie,byle tego makaronu juz dluzej nie gotowac.By byl aldente.Ja robie
tez takie makaron z jablkami,osobno gotuje makaron,osobno dusze jablka z
cynamonem,Potem razem,na talerzu lacze.CCzasem do towarzystwa dodaje bialy
chudy ser i jogurt.
> 2. Który chlebek będzie lepszy taki o składzie : mąka żytnia, drożdże,
woda,
> sól,
> czy pieczywo żytnie Chaber zaznaczone że bez cukru o składzie: mąka
> żytnia-razowa, olej roślinny, sól.
> Zastanawia mnie ten olej roślinny w tym drugim chlebku. Ale może można ???
>
Czy ten chaber to nie jest przypadkiem suchy chlebek,taki trzeszczak ?
Ja wybralabym ten pierwszy,choc obecnie nie jem chleba w ogole.Pozdrawiam
Hafsa
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|