Data: 2003-02-28 22:15:02
Temat: MM:kilka pytań
Od: "Edytka22" <f...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. Czy makaron z pełnego ziarna pszenicy- "pasta di semola di grano duro",
ale nie spaghetti można bez obaw jeść? Ja akurat kupiłam coś jakby
cieniutkie spaghetti drobno pokruszone (gotowany 3 minuty), ale znalazłam
też rurki i inne. Czy te makarony można spokojnie jeść na MM? Wiem że
wcześniej było podobne pytanie ale jakoś mało osób się wypowiedziało na ten
temat.
Jeśli te makarony są ok , to chyba można z tych makaronów robić zupę
mleczną z mlekiem 0% tłuszczu.
2. Który chlebek będzie lepszy taki o składzie : mąka żytnia, drożdże, woda,
sól,
czy pieczywo żytnie Chaber zaznaczone że bez cukru o składzie: mąka
żytnia-razowa, olej roślinny, sól.
Zastanawia mnie ten olej roślinny w tym drugim chlebku. Ale może można ???
Pozdrawiam gorąco
Edyta ;)))))
|