Data: 2003-03-01 08:13:53
Temat: Re: MM:kilka pytań
Od: "Hafsa " <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Edytka22 <f...@o...pl> napisał(a):
> 1. Czy makaron z pełnego ziarna pszenicy- "pasta di semola di grano duro",
> ale nie spaghetti można bez obaw jeść?
Mozesz,spokojnie.
Ja akurat kupiłam coś jakby
> cieniutkie spaghetti drobno pokruszone (gotowany 3 minuty), ale znalazłam
> też rurki i inne.
Ja kupuje takie dosc spore rurki,gotuje 12 minut,sa al-dente.Ale zawsze
xzytaj na opakowaniu ,il;e trzeba gotowac.Ja spagetti nie lubie ze wzgldu na
dlugosc nitek,nie mam cierpliwosci ich nawijac na widelec ;-)))
> Jeśli te makarony są ok , to chyba można z tych makaronów robić zupę
> mleczną z mlekiem 0% tłuszczu.
Oczywiscie,byle tego makaronu juz dluzej nie gotowac.By byl aldente.Ja robie
tez takie makaron z jablkami,osobno gotuje makaron,osobno dusze jablka z
cynamonem,Potem razem,na talerzu lacze.CCzasem do towarzystwa dodaje bialy
chudy ser i jogurt.
> 2. Który chlebek będzie lepszy taki o składzie : mąka żytnia, drożdże,
woda,
> sól,
> czy pieczywo żytnie Chaber zaznaczone że bez cukru o składzie: mąka
> żytnia-razowa, olej roślinny, sól.
> Zastanawia mnie ten olej roślinny w tym drugim chlebku. Ale może można ???
>
Czy ten chaber to nie jest przypadkiem suchy chlebek,taki trzeszczak ?
Ja wybralabym ten pierwszy,choc obecnie nie jem chleba w ogole.Pozdrawiam
Hafsa
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|