| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-17 07:45:58
Temat: Mała rzecz a cieszyKilka (30 dkg) cebul, mniej lub bardziej obsmażyć (w przepisie było
"krótko", ale to chyba wedle gustu), przestudzić, przemieszać z łyżką
koncentratu pomidorowego, doprawić, konsumować z chlebem.
Naprawdę dobre.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-17 09:21:21
Temat: Re: Mała rzecz a cieszyflower napisał(a):
> Kilka (30 dkg) cebul, mniej lub bardziej obsmażyć (w przepisie było
> "krótko", ale to chyba wedle gustu), przestudzić, przemieszać z łyżką
> koncentratu pomidorowego, doprawić, konsumować z chlebem.
> Naprawdę dobre.
>
MI bardziej smakuje kiełbaska podsmażana z cebulką:) pychaaaa
--
Magdalena Czerska
gg4509506
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-17 11:30:48
Temat: Re: Mała rzecz a cieszyDnia 2005-08-17 09:45:58 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *flower* skreślił te oto słowa:
> Kilka (30 dkg) cebul, mniej lub bardziej obsmażyć (w przepisie było
> "krótko", ale to chyba wedle gustu), przestudzić, przemieszać z łyżką
> koncentratu pomidorowego, doprawić, konsumować z chlebem.
> Naprawdę dobre.
Z doświadczenia wiem, że tą cebulę to wcale nie krótko, bo powinna być
miękka - choć nie zrumieniona.
Przyprawiam solą, pieprzem i słodką papryką.
U mnie w domu się taką cebule robi na Wigilię, do ryby - kiedyś do karpia,
teraz do innych (gdy frakcja karpiowa w liczbie sztuk jeden poddała się i
już nie żąda karpia na święta).
Pychota :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |