| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-06-26 16:46:54
Temat: Maselko paprykoweMasełko paprykowe to moje ulubione ze wszystkich "masełek"! Spróbujcie.
Trzeba się zaopatrzyć w pastę paprykową ze słodkiej papryki - do dostania w
większości hipermarketów (a najlepiej kupić na Węgrzech - niby dokładnie to
samo, a jakby bardziej aromatyczna) firmy UNIVER, w czerwonej tubie z
napisem: csemege, Piros Arany, etelizesito (coby to nie znaczyło...). Owa
pasta jest rzeczą wprost przepyszną (polecam także ostrą, ale ostrożnie!),
IMO nadaje się do wszystkiego prócz deserów ;-)
Posiadłszy pastę paprykową trzeba jeszcze dokupić świeżą czerwoną paprykę
(i nieobowiązkowo suszoną - ja dodaję) - słodką oczywiście, nie ostrą.
Bierzemy miękkie masło i dodajemy - na oko, próbując - pastę, suszoną
paprykę (nie za dużo) i ścieramy na drobnej jarzynowej tarce świeżą (też ją
oczywiście dodajemy do masełka), można ciut dosolić do smaku, wymieszać i -
ubogacać się - ze świeżą bułeczką - mnie nie trzeba niczego więcej, ale
oczywiście używać wedle uznania tak jak inne masełka.
Pozdrawiam, Agata.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |