| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-03-08 11:06:29
Temat: Mielone mieso z indyka...mam wlasnie troche owego i nie bardzo wiem co zrobic. Nie chcialabym
tradycyjnych kotlecikow, pulpecikow w sosie czy czegos podobnego. Co
proponujecie??
--
Za uwagę dziękuje
fajna laska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-03-08 11:47:05
Temat: Re: Mielone mieso z indykafajna laska napisał(a):
> ...mam wlasnie troche owego i nie bardzo wiem co zrobic. Nie chcialabym
> tradycyjnych kotlecikow, pulpecikow w sosie czy czegos podobnego. Co
> proponujecie??
Dodaj trochę wody, ubij białka (5-6 zależy od indyka), łyżeczka mąki
ziemniaczanej, wymieszaj. Łyżką na gorący tłuszcz, jak kluski kładzione.
Otrzymasz takie... pączuszki. Do tego jakiś np. chiński sos do maczania,
smażone mocno i krótko brokuły. Chyba też to dziś zrobię ;-)
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-08 12:03:28
Temat: Re: Mielone mieso z indyka
> ...mam wlasnie troche owego i nie bardzo wiem co zrobic. Nie chcialabym
> tradycyjnych kotlecikow, pulpecikow w sosie czy czegos podobnego. Co
> proponujecie??
>
Usmażyć luzem dodając do wcześniej podsmażonej cebulki pokrojonej w kostkę,
dodać jeśli się lubi, fix Knorra do spaghetti Napoli, wcisnąć 2 ząbki
czosnku, dużo ziół prowansalskich, łyżka koncentratu pomidorowego, osobno
ugotować makaron i danie gotowe.
Jak się nie lubi gotowych sosów, to udusić mięso z pomidorami z puszki, o
tej porze roku tańsze.
Ew. można dodać fix do potraw meksykańskich. Też Knorra.
Nadzienie do enchiladas albo burritos można zrobić - mięso podsmażyć, potem
dusić z pomidorami, dodać curry, pieprz cayenne, owinąć plackami i gotowe.
Można mięso wreszcie podsmażyć, dodać smażoną cebulkę, rodzynki sparzone,
tartą marchew, 3 pomidory, pieprz sól, udusić i podawać tą paciaję, bardzo
pyszną zresztą, z ryżem.
--
KingAM
'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-08 13:55:24
Temat: Re: Mielone mieso z indykaUżytkownik "richo nazca" <n...@n...nospam.com.pl> napisał w wiadomości
> Dodaj trochę wody, ubij białka (5-6 zależy od indyka), łyżeczka mąki
> ziemniaczanej, wymieszaj. Łyżką na gorący tłuszcz, jak kluski kładzione.
Wody do miesa?? A to nie bedzie za bardzo pryskac na goracym tluszczu??
--
Za uwagę dziękuje
fajna laska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-08 18:24:14
Temat: Re: Mielone mieso z indykafajna laska napisał(a):
> Wody do miesa?? A to nie bedzie za bardzo pryskac na goracym tluszczu??
Nie bardziej niż zwykle z mięsem. Chodzi o to, żeby nie były zbyt zbite
tylko puszyste.
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-03-09 07:33:11
Temat: Re: Mielone mieso z indykaUżytkownik "richo nazca" <n...@n...nospam.com.pl> napisał w wiadomości
> Nie bardziej niż zwykle z mięsem. Chodzi o to, żeby nie były zbyt zbite
> tylko puszyste.
Zrobilam :) Z mielonymi surowymi pieczarkami wychodzi jeszcze lepsze. Dzieki
za pomysl :)
--
Za uwagę dziękuje
fajna laska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |