| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-06-20 19:42:02
Temat: Na pohybel globalnemu ociepleniu... Mięso z próbówkiNaukowcy wymyślili nowy sposób na walkę z globalnym ociepleniem: sztuczne mięso
hodowane w
laboratoriach. Gdyby ludzie zaczęli jeść befsztyki z probówki, spadłaby emisja gazów
cieplarnianych,
wytwarzanych przez hodowane zwierzęta. Jak twierdzą naukowcy, gdyby zwiększyć nakłady
na badania,
pierwsze sztuczne mięso można byłoby kupić za pięć lat.
http://www.tvn24.pl/12691,1707639,0,1,mieso-z-probow
ki-pokona-globalne-ocieplenie,wiadomosc.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-06-20 19:53:38
Temat: Re: Na pohybel globalnemu ociepleniu... Mięso z próbówkiDnia Mon, 20 Jun 2011 21:42:02 +0200, vcore napisał(a):
> Naukowcy wymyślili nowy sposób na walkę z globalnym ociepleniem: sztuczne mięso
hodowane w
> laboratoriach. Gdyby ludzie zaczęli jeść befsztyki z probówki, spadłaby emisja
gazów cieplarnianych,
> wytwarzanych przez hodowane zwierzęta. (...)
Co to za bzdety. Wulkany na świecie i przemysł wywalają taką ilość
szkodliwych gazów wprost do atmosfery, że przy tym emisja z jakichś tam
hodowli zwierzątek to czubek czubka pryszcza na globalnej d..ie.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-06-21 18:28:59
Temat: Re: Na pohybel globalnemu ociepleniu. Mięso z próbówki
Użytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
news:ito7qt$8bq$1@inews.gazeta.pl...
> Naukowcy wymyślili nowy sposób na walkę z globalnym ociepleniem: sztuczne
> mięso hodowane w laboratoriach. Gdyby ludzie zaczęli jeść befsztyki z
> probówki, spadłaby emisja gazów cieplarnianych, wytwarzanych przez
> hodowane zwierzęta. Jak twierdzą naukowcy, gdyby zwiększyć nakłady na
> badania, pierwsze sztuczne mięso można byłoby kupić za pięć lat.
Wybić tych naukowców, to też mięso i też emitują gazy. Chyba, że wpadną na
pomysł jak zmniejszyć zimę z sześciu miesięcy do trzech. Bo ten efekt
cieplarniany mnie za dużu kosztuke troechę (ogrzewanie domu) ;-P
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-06-21 20:25:13
Temat: Re: Na pohybel globalnemu ociepleniu. Mięso z próbówkiDnia Tue, 21 Jun 2011 20:28:59 +0200, Paweł W. napisał(a):
> Użytkownik "vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> napisał w wiadomości
> news:ito7qt$8bq$1@inews.gazeta.pl...
>> Naukowcy wymyślili nowy sposób na walkę z globalnym ociepleniem: sztuczne
>> mięso hodowane w laboratoriach. Gdyby ludzie zaczęli jeść befsztyki z
>> probówki, spadłaby emisja gazów cieplarnianych, wytwarzanych przez
>> hodowane zwierzęta. Jak twierdzą naukowcy, gdyby zwiększyć nakłady na
>> badania, pierwsze sztuczne mięso można byłoby kupić za pięć lat.
>
> Wybić tych naukowców, to też mięso i też emitują gazy. Chyba, że wpadną na
> pomysł jak zmniejszyć zimę z sześciu miesięcy do trzech. Bo ten efekt
> cieplarniany mnie za dużu kosztuke troechę (ogrzewanie domu) ;-P
>
Ano! Efekt cieplarniany mamy jak cholerka!
:-D
--
XL
Prawda o GMO:
http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1,91628,9569172
,GMO___lobbing__wiara_i_polityczna_wola.html#ixzz1Pr
YQPpgy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |