| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-20 09:32:05
Temat: OT termoobiegDo Was, kochani, do Was jak w dym. Nosze sie z zamiarem nabvycia kuchenki
gazowo-elektrycznej (juz jakos powoli przywyklam do mysli o nie-gazowym
piekarniku) I teraz pytanie: o co chodzi z tym termoobiegiem? Czy on nie
wysusza miesa przy pieczeniu? Jak z otwieraniem i sprawdzaniem w czasie
pieczenia? Jakie to ma wady? No bo nie wiem, czy dolozyc, bo warto, czy
sobie podarowac, bo po co.
Margolka Sularczyk + Toto (~15.03.2002)
http://panda.bg.univ.gda.pl/~malgos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-20 14:18:52
Temat: Re: OT termoobieg
Użytkownik "Margolka Sularczyk" <m...@p...bg.univ.gda.pl> napisał w
wiadomości news:9tdocb$rfc$1@news.tpi.pl...
> Do Was, kochani, do Was jak w dym. Nosze sie z zamiarem nabvycia kuchenki
> gazowo-elektrycznej (juz jakos powoli przywyklam do mysli o nie-gazowym
> piekarniku) I teraz pytanie: o co chodzi z tym termoobiegiem? Czy on nie
> wysusza miesa przy pieczeniu? Jak z otwieraniem i sprawdzaniem w czasie
> pieczenia? Jakie to ma wady? No bo nie wiem, czy dolozyc, bo warto, czy
> sobie podarowac, bo po co.
>
Ja mięsa piekę w folii, albo w szkle jenajskim - zależnie od humoru
głównie...
Tak więc termoobieg na wysuszanie nie ma żadnego wpływu.
Jeśli chodzi o ciasta to pieką się szybciej i ładniej wyrastają w
termoobiegu...
Ja przeważnie nastawiam piekarnik na dolną grzałkę + termoobieg.
Mam Amica, więc z tych tańszych i jestem bardzo zadowolona...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-20 14:48:35
Temat: Re: OT termoobieg
Użytkownik Margolka Sularczyk <m...@p...bg.univ.gda.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9tdocb$rfc$...@n...tpi.pl...
> Do Was, kochani, do Was jak w dym. Nosze sie z zamiarem nabvycia kuchenki
> gazowo-elektrycznej (juz jakos powoli przywyklam do mysli o nie-gazowym
> piekarniku) I teraz pytanie: o co chodzi z tym termoobiegiem? Czy on nie
> wysusza miesa przy pieczeniu? Jak z otwieraniem i sprawdzaniem w czasie
> pieczenia? Jakie to ma wady? No bo nie wiem, czy dolozyc, bo warto, czy
> sobie podarowac, bo po co.
>
Same zalety ma według mnie elektryczny piekarnik, równo piecze ciasta, nie
wysusza mięs (piecz je po prostu w żaroodpornych naczyniach albo nakryte
folią.
Zresztą jest kilka opcji, pieczenie od góry, od dołu, termoobieg, grill,
można wybierać.
Ja polecam
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |