« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-03-31 11:22:56
Temat: Odp: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)Użytkownik ostry <o...@e...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b6bp0l$6uq$...@f...man.torun.pl...
> > Ze mi przypomniales o drugiej rybie, ktora nie smierdzi ryba ;-)
> > I ze nastepnym razem kupie wlasnie pstragi :-)
>
> No jest jeszcze filet z soli, halibut, dorada...
Zaraz, zaraz, nie wszystkie naraz ;-)
Ale po pstragu... pomyslimy ;-)
dzieki rowniez :-)
--
Pozdrawiam cieplutko,
Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
**********************
Netykieta: http://www2.gazeta.pl/usenet/1,22781,705977.html
Archiwum grupy: http://www.google.com/advanced_group_search?hl=pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-03-31 12:11:14
Temat: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)Witam,
wlasnie koncze jesc drugi filet z lososia, z domowego piekarnika
(folia alu, przyprawa do ryb, troche czosnku, cytryny i odrobina
masla, prosto i skutecznie ;-))....
I stwierdzam, ze to chyba bedzie moje nowe hobby, bo do tej pory
jadalam lososia glownie wedzonego w plastrach.
Nie wyobrazalam sobie, ze ryba moze byc tak pyszna i "niesmierdzaca
rybą" :-)
Ale nawet nie pytam, jak bardzo to bylo kaloryczne ;-)
Dziekuje grupie za nieustanne inspirowanie mnie do probowania w kuchni
nowych rzeczy :-)
--
Pozdrawia cieplutko:
Magda, ktora bez ryb mogla zyc (do tej pory? ;-) )
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 12:54:34
Temat: Odp: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)> wlasnie koncze jesc drugi filet z lososia, z domowego piekarnika
> (folia alu, przyprawa do ryb, troche czosnku, cytryny i odrobina
> masla, prosto i skutecznie ;-))....
> I stwierdzam, ze to chyba bedzie moje nowe hobby,
Hej!...hej...nie szalej!
Jak Ci napisze ze lepszy jest pstrag ! To co powiesz?
Wlasnie opatroszony swiezy psytag pociety w dzwonki przyprawiony ( jak
chcesz) ja podstwowo sol i pieprz potem ew.czosnek przyprawa prowensalska
przelozonu plastrami swiezej sloninki( zeby dala tluszcz)Zawijam z folie
alum i na grila lub w domu do piekarnika.Czas pieczenia trza se samemu
ustalic.Po wyjeciu i "rozpakowaniu " z foli Bukiet zapachu i smaku jest
daleki od lososia.Uwierz! Ja "stary" kaszub z nad Ujscia Wisly i troche na
tym sie znam.
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 13:04:53
Temat: Re: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)
Użytkownik "*madzik*" <b...@b...op.pl> napisał w
wiadomości news:b69bie$984$1@news.onet.pl...
> Witam,
> wlasnie koncze jesc drugi filet z lososia, z domowego piekarnika
> (folia alu, przyprawa do ryb, troche czosnku, cytryny i odrobina
> masla, prosto i skutecznie ;-))....
> I stwierdzam, ze to chyba bedzie moje nowe hobby, bo do tej pory
> jadalam lososia glownie wedzonego w plastrach.
> Nie wyobrazalam sobie, ze ryba moze byc tak pyszna i "niesmierdzaca
> rybą" :-)
> Ale nawet nie pytam, jak bardzo to bylo kaloryczne ;-)
>
to sprobuj jeszcze nie meczyc tego losiosia ;-) przyprawami do ryb.
potraktuj go odrobina oliwy, sola, odrobina pieprzu i upiecz razem z
podsmazonymi pieczarkami. Pycha.
Albo usmaz na oliwie i masle razem ze swiezym koperkiem. Bardzo delikatny i
aromatyczny.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 13:12:40
Temat: Re: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)
Użytkownik "Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b69dsp$4lj$1@nemesis.news.tpi.pl...
ja podstwowo sol i pieprz potem ew.czosnek przyprawa prowensalska
> przelozonu plastrami swiezej sloninki( zeby dala tluszcz)
Staszku, slonine upychasz do srodka pstraga?
> Stanislaw z Gdanska
Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 13:22:12
Temat: Re: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)
Użytkownik "Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:b69dsp$4lj$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Jak Ci napisze ze lepszy jest pstrag ! To co powiesz?
> Wlasnie opatroszony swiezy psytag pociety w dzwonki przyprawiony ( jak
> chcesz) ja podstwowo sol i pieprz potem ew.czosnek przyprawa prowensalska
> przelozonu plastrami swiezej sloninki( zeby dala tluszcz)Zawijam z folie
> alum i na grila lub w domu do piekarnika.
[...]
A ja kocham pstrąga smażonego na głebokim oleju. Wcześniej trzeba go
skromnie przyprawić (sól, odrobina pieprzu, sok z cytryny, koperek i natka w
całości do środka ryby) i obtoczyć w mące. I na patelnię - po 6-7 minut z
każdej strony aż skórka zrobi się mocno rumiana. Aaaa i mówię tu o pstrągu
bez oczek i ogonka :-) Ale są tacy co smażą w całości.
Pstrąg jest miodzio :-) Chętnie bym pożarła dziś takiego, ale zapewne
przyjdzie mi jeść rybkę z folii (którą też lubię, więc nie narzekam:)
Marta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 13:40:31
Temat: Odp: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)Użytkownik Stanislaw <t...@g...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:b69dsp$4lj$...@n...news.tpi.pl...
> Hej!...hej...nie szalej!
> Jak Ci napisze ze lepszy jest pstrag ! To co powiesz?
Ze mi przypomniales o drugiej rybie, ktora nie smierdzi ryba ;-)
I ze nastepnym razem kupie wlasnie pstragi :-)
No, wlasnie, kolejna inspiracja :-)
Dzieki!
--
Pozdrawia cieplutko: Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 13:43:26
Temat: Odp: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)Użytkownik Wkn <w...@w...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:b69ela$7eu$...@n...news.tpi.pl...
> to sprobuj jeszcze nie meczyc tego losiosia ;-) przyprawami do ryb.
> potraktuj go odrobina oliwy, sola, odrobina pieprzu i upiecz razem z
> podsmazonymi pieczarkami. Pycha.
On juz niestety byl z ta przyprawa, ale i tak byl mmmm... pyszny :-)
Jak "bez" jest jeszcze lepszy, to super :-)
> Albo usmaz na oliwie i masle razem ze swiezym koperkiem. Bardzo
delikatny i
> aromatyczny.
Czy te wersje koperkowa mozna tez w piekarniku?
Jakos tak ten sposob bardziej do mnie przemawia....
Dzieki za pomysly :-)
--
Pozdrawia cieplutko: Magda
Pamiętaj o głodnych dzieciach: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 13:54:59
Temat: Re: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)
Użytkownik "*madzik*" <b...@b...op.pl> napisał w
wiadomości news:b69gqr$nkn$2@news.onet.pl...
> > Albo usmaz na oliwie i masle razem ze swiezym koperkiem. Bardzo
> delikatny i
> > aromatyczny.
> Czy te wersje koperkowa mozna tez w piekarniku?
> Jakos tak ten sposob bardziej do mnie przemawia....
>
alez oczywiscie, ze mozna w piekarniku! Posol, lekko spkrop cytryna, naoliw
;-) Posyp posiekanym koperkiem i voila!
Ja pieke w metalowej brytwannie najpierw pod przykryciem, pod koniec na
chwile zostawiam otwarte naczynie i dopiekam :)
Z ziemniakami i surowka z kapusty pekinskiej bardzo dobre :) A z frytkami
jeszcze lepsze, ale wtedy kaloryczne.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-03-31 14:50:23
Temat: Odp: [OT?] znow bardziej pokochalam lososia :-)> ja podstwowo sol i pieprz potem ew.czosnek przyprawa prowensalska
> > przelozonu plastrami swiezej sloninki( zeby dala tluszcz)
>
> Staszku, slonine upychasz do srodka pstraga?
Tak.Trzy cienkie plasterki sloninki.Jeden do srodka dzwonka i dwa na boki.
Te plasterki sie tylko roztopia ,nie usmaza.Kto nie lubi sloninki to se
odlozy , moj piesek lubi .Nawt moja cora ktora nie znosila ryb w zadnej
postaci po tej potrawie polubila juz na zawsze .Teraz juz nawet z puszki
je.Tylko do sledzia w oleju czy smietanie nie moge ja namowic.
Stanislaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |