Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Chaciur" <gchat@na wirtualnej polsce.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Odp: Atkins - druga faza - jak długo?
Date: Thu, 14 Aug 2003 10:42:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <bhfi5k$kbn$3@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bhdf7n$ugt$1@news.lublin.pl>
NNTP-Posting-Host: ppp104.netforia.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1060850677 20855 213.76.152.104 (14 Aug 2003 08:44:37
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 14 Aug 2003 08:44:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:21163
Ukryj nagłówki
Użytkownik Polek <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:bhdf7n$ugt$...@n...lublin.pl...
> Od trzech miesięcy jestem na Atkinsie (18 kg w dół) i w zasadzie powinienem
> zwiększać węglowodany ale zauważyłem, że każda próba wejścia powyżej 20g
> dziennie kończy się zatrzymaniem spadku wagi - właściwie tylko czasem
Jeżeli spożywasz tak mało W to jesteś 'wypłukany' z glikogenu,
zwiększając węglowodany odkłada Ci się on wiążąc dużo
wody co skutkuje zwiększeniem wagi.
> doładowuje się piwem ;). Jak długo można ciągnąć na tak niskiej ilości
> węglowodanów? Co z nerkami - ponoć takie odżywianie na dłuższą metę może
> szkodzić?
Niestety ciężko mi wyrokować ale o ile wiem to nerki głownie są obciążane białkiem
> A może nie przejmować się tym i ciągnąć aż do uzyskania optymalnej
> wagi (rok? dwa?) Poradźcie coś bo już głupieję od sprzecznych teorii - liczę
> szczególnie na grupowych "guru" którzy mam wrażenie dysponują wiedzą
> znacznie szerszą od pseudofachowców z niektórych stron WWW.
Moim zdaniem to nie ma tu guru, jedyna nadzieja w grupach dyskusyjnych
to taka że jak Ci ktoś napisze jakąś głupotę to ktoś inny to sprostuje.
pozdrawiam Chaciur
|