Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia LOSOS

Grupy

Szukaj w grupach

 

LOSOS

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 1999-12-22 17:19:05

Temat: LOSOS
Od: "Engraf" <e...@h...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nabylem dzwonki lososia, czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie,
Prosze sprawdzony przepis, nie chce eksperymentowac na wigilie

--

POZDRAWIAM Andrzej
e...@h...com.pl
http://www.heron.com.pl/engraf



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 1999-12-22 17:27:21

Temat: Re: LOSOS
Od: Slavek <s...@u...net> szukaj wiadomości tego autora

Ryba Panie, jak ryba.
Osolic, opieprzyc, w mace obtoczyc.... i na patelnie.

Smacznego,

Slav

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 1999-12-22 19:38:56

Temat: Re: LOSOS
Od: "Przemyslaw Koziarski" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Slavek <s...@u...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...net...
> Ryba Panie, jak ryba.
> Osolic, opieprzyc, w mace obtoczyc.... i na patelnie.
>
> Smacznego,

Jednym slowem kupiles tzw. steki z lososia.
Kazdy skrop sokiem z cytryny, posol i popierz (bialy pieprz), smaz na
teflonowej patelni az bedzie lekko rumiany

do tego polecam sos musztardowy :

w rondelku zagotuj 50 ml wina bialego wytrawnego i 50 ml rosolu drobiowego,
zredukuj o polowe, lekko przypraw sola, bialym pieprzem, dodaj 2 lyzeczki
musztardy (ale uwaga - smak sosu zalezy od musztady; jak dasz jakies
badziewie to sos nie bedzie smakowal; powinna byc francuska - ale nie tylko
z nazwy - musztarda z Dijon; sloiczek takiej kosztuje nawet kilkanascie zl,
ale wystarcza na dlugo), wymieszaj i dolej ok. 100 ml smietany 30 %, gotuj
az bedzie lekko gesty, polej usmazone steki i przybierz liscmi szalwii (to
raczej na lato).

Przemyslaw Koziarski


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 1999-12-23 17:09:38

Temat: Odp: LOSOS
Od: "Engraf" <e...@h...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

dzieki , dzieki bede probowac,
Wszystkim smaczych swiat!
Użytkownik Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@s...com.pl...
>
>
> Engraf wrote:
> >
> > Nabylem dzwonki lososia, czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie,
> > Prosze sprawdzony przepis, nie chce eksperymentowac na wigilie
> >
> Posolic, natzrec oliwa z oliwek i na 15 minut na ruszt do dobrze
> nagrzanego
> piekarnika. Najpozniej w polowie pieczenia odwrocic (pozniej
> moze to byc
> trudne, bo zmieknie i bedzie sie lamal przy obracaniu).
> Po upieczeniu na kazdy kawalek polozyc troche masla i skropic
> sokiem z cytryny.
>
>
> BK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Serki...
Re: Camembert i Brie...
Re: Przepis na zaziki.
Odp: Gliniane naczynia
Re: Olej lniany

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »