« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 1999-12-22 17:19:05
Temat: LOSOSNabylem dzwonki lososia, czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie,
Prosze sprawdzony przepis, nie chce eksperymentowac na wigilie
--
POZDRAWIAM Andrzej
e...@h...com.pl
http://www.heron.com.pl/engraf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 1999-12-22 17:27:21
Temat: Re: LOSOSRyba Panie, jak ryba.
Osolic, opieprzyc, w mace obtoczyc.... i na patelnie.
Smacznego,
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-22 19:38:56
Temat: Re: LOSOS
Użytkownik Slavek <s...@u...net> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@u...net...
> Ryba Panie, jak ryba.
> Osolic, opieprzyc, w mace obtoczyc.... i na patelnie.
>
> Smacznego,
Jednym slowem kupiles tzw. steki z lososia.
Kazdy skrop sokiem z cytryny, posol i popierz (bialy pieprz), smaz na
teflonowej patelni az bedzie lekko rumiany
do tego polecam sos musztardowy :
w rondelku zagotuj 50 ml wina bialego wytrawnego i 50 ml rosolu drobiowego,
zredukuj o polowe, lekko przypraw sola, bialym pieprzem, dodaj 2 lyzeczki
musztardy (ale uwaga - smak sosu zalezy od musztady; jak dasz jakies
badziewie to sos nie bedzie smakowal; powinna byc francuska - ale nie tylko
z nazwy - musztarda z Dijon; sloiczek takiej kosztuje nawet kilkanascie zl,
ale wystarcza na dlugo), wymieszaj i dolej ok. 100 ml smietany 30 %, gotuj
az bedzie lekko gesty, polej usmazone steki i przybierz liscmi szalwii (to
raczej na lato).
Przemyslaw Koziarski
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 1999-12-23 17:09:38
Temat: Odp: LOSOSdzieki , dzieki bede probowac,
Wszystkim smaczych swiat!
Użytkownik Bogusław Kempny <k...@s...com.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@s...com.pl...
>
>
> Engraf wrote:
> >
> > Nabylem dzwonki lososia, czy macie jakies doswiadczenia w tym temacie,
> > Prosze sprawdzony przepis, nie chce eksperymentowac na wigilie
> >
> Posolic, natzrec oliwa z oliwek i na 15 minut na ruszt do dobrze
> nagrzanego
> piekarnika. Najpozniej w polowie pieczenia odwrocic (pozniej
> moze to byc
> trudne, bo zmieknie i bedzie sie lamal przy obracaniu).
> Po upieczeniu na kazdy kawalek polozyc troche masla i skropic
> sokiem z cytryny.
>
>
> BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |