Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Majka" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Odp: Motignac nad wisłą
Date: Fri, 23 May 2003 16:28:44 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 32
Sender: m...@b...pl@62.233.231.46
Message-ID: <balb8h$ftt$1@news.onet.pl>
References: <baffdr$1odo$1@news2.ipartners.pl>
<p...@4...com>
<baho62$82j$1@inews.gazeta.pl>
<001b01c32030$6611afa0$8d000a80@PAPNET1621>
NNTP-Posting-Host: 62.233.231.46
X-Trace: news.onet.pl 1053700177 16317 62.233.231.46 (23 May 2003 14:29:37 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 May 2003 14:29:37 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:18304
Ukryj nagłówki
5.45? boshe... wole juz jabłko i wstac o 7.59 ;)
Użytkownik Anna P. <a...@p...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:001b01c32030$6611afa0$8d000a80@PAPNET1621...
>
> ----- Original Message -----
> From: "Anna " <a...@N...gazeta.pl>
>
> Zakupiłam i przejrzałam wczoraj.
> Rzeczywiście, części przepisów daleko do polskich - używamy nadal
bakłażanów,
> pesto itp.
> Ale są też kasze, bardziej polskie przystawki, bigos a nawet pierożki.
> Ogólnie na pewno skorzystam. Większość przepisów jest łatwa dla kogoś, kto
> choć raz dziennie przebywa w kuchni.
>
> Mnie małżonek wczoraj zakupił, po drodze przejrał, zachwycił się pieczonym
boczkiem i innymi takimi. Generalnie sporo rzeczy jest z kuchni polskiej. A
dziś wstalam o 5.45 i zrobilam sobie na sniadanie chlebek kefirowy - ostatni
przepis w książce. 0,5 kg mąki pp (pszenna), 5g soli, 5 g sody, 400 ml
kefiru, wyrobić mikserem lub robotem, na blaszkę, wierzch wygładzić łyżką
zmoczoną w wodzie i do piekarnika na 200 stopni na pół godziny. Ale miałam
pycha sniadanie........
> Anka P.
>
>
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
>
|