Data: 2003-05-22 07:05:11
Temat: Re: Motignac nad wisłą
Od: a...@p...fm (Anna P.)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Anna " <a...@N...gazeta.pl>
Zakupiłam i przejrzałam wczoraj.
Rzeczywiście, części przepisów daleko do polskich - używamy nadal bakłażanów,
pesto itp.
Ale są też kasze, bardziej polskie przystawki, bigos a nawet pierożki.
Ogólnie na pewno skorzystam. Większość przepisów jest łatwa dla kogoś, kto
choć raz dziennie przebywa w kuchni.
Mnie małżonek wczoraj zakupił, po drodze przejrał, zachwycił się pieczonym boczkiem i
innymi takimi. Generalnie sporo rzeczy jest z kuchni polskiej. A dziś wstalam o 5.45
i zrobilam sobie na sniadanie chlebek kefirowy - ostatni przepis w książce. 0,5 kg
mąki pp (pszenna), 5g soli, 5 g sody, 400 ml kefiru, wyrobić mikserem lub robotem,
na blaszkę, wierzch wygładzić łyżką zmoczoną w wodzie i do piekarnika na 200 stopni
na pół godziny. Ale miałam pycha sniadanie........
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
|