Data: 2003-05-22 05:45:38
Temat: Re: Motignac nad wisłą
Od: "Anna " <a...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zakupiłam i przejrzałam wczoraj.
Rzeczywiście, części przepisów daleko do polskich - używamy nadal bakłażanów,
pesto itp.
Ale są też kasze, bardziej polskie przystawki, bigos a nawet pierożki.
Ogólnie na pewno skorzystam. Większość przepisów jest łatwa dla kogoś, kto
choć raz dziennie przebywa w kuchni.
Bardzo podoba mi się dokładne określenie rodzaju posiłku i w której fazie
można go stosować, część przepisów z II fazy zawiera przystosowanie do I.
Nowością dla mnie jest,że jeśli mamy dużą nadwagę to niełączymy tłuszczy z
IG>22 (Musta już coś o tym wspominał).
Zastanawia groszek zielony który jest w obu grupach (22>IG<50 i IG<22) !
Pozdrawiam,
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|