Data: 2000-03-20 13:04:15
Temat: Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: kawa spożywcza - off topic
Od: "basia" <b...@z...polsl.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Jerzy Kozlowski <j...@e...opi.org.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@e...opi.or
g.pl...
> >Jest taka roslinka, nazwa lacinska bodajze cibora cos tam, liscie
trawiaste.
> >Pod ziemia na korzeniach wytwarza bulwki (troche jak ziemniak). I to
wlasnie
> >jest ten migdal ziemny.
> Jestem w pracy,nie mam swoich ksiazek,
> a cibora mi sie kojarzy z klaczem,woda,sitowiem.
> Zreszta nie wazne.
> Jaki mialy smak.
Cibora to oczywiscie papirus (z tym, ze liscie byly wlasnie takie
trzcinowate), lacine sprawdze w domu ("Dzialkowiec" którys tam), a smak...no
orzechowy. Zadna rewelacja. Moze nalezalo podpiec, a nie na surowo?
Pozdrawiam, Basia.
|