« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-07-02 15:08:30
Temat: pytanieJakie sa typowo polskie, unikalne w skali swiatowej potrawy i zakaski?
Hoolio
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-07-03 13:14:17
Temat: Re: pytanie>Jakie sa typowo polskie, unikalne w skali swiatowej potrawy i zakaski?
>
>Hoolio
>
ja mysle ze unikalna w sklali swiatowej jest czernina. jest tak unikalana, ze
niektorzy w Polsce na oczy jej nie widzieli, nie mowiac juz o probowaniu.
<eva>
http://hometown.aol.com/evajp/index.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-03 13:50:41
Temat: Re: pytanieHoolio <h...@p...onet.pl> wrote:
> Jakie sa typowo polskie, unikalne w skali swiatowej potrawy i zakaski?
>
> Hoolio
Dlugo by pisac. Czy moglbys skonkretyzowac pytanie?
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-03 13:59:58
Temat: Re: pytanieEvajp <e...@a...com> wrote:
> >Jakie sa typowo polskie, unikalne w skali swiatowej potrawy i zakaski?
> >
> >Hoolio
> >
> ja mysle ze unikalna w sklali swiatowej jest czernina.
Szwedzi znaja cos takiego jak swartsoppa -- czarna zupa, z krwi gesiej.
Niesztety nie wiem, na ile jest podobna do naszej czerniny, ani czy
przypadkiem jedna od drugiej nie pochodzi.
> jest tak unikalana, ze
> niektorzy w Polsce na oczy jej nie widzieli, nie mowiac juz o probowaniu.
>
Swieta prawda ;-)
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-03 18:12:55
Temat: Re: pytanie>Dlugo by pisac. Czy moglbys skonkretyzowac pytanie?
Chodzi mi o to, ze musze przedstawic obcokrajowcom
polska kuchnie i sie zastanawiam, co bedzie najlepsze i
dosc latwe w przygotowaniu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-03 18:24:56
Temat: Re: pytanie>Chodzi mi o to, ze musze przedstawic obcokrajowcom
>polska kuchnie i sie zastanawiam, co bedzie najlepsze i
>dosc latwe w przygotowaniu
>
zrob rosol z domowym makaronem, na drugie krolika w buraczkach, lub kaczke
nadziewana jablkami.
<eva>
http://hometown.aol.com/evajp/index.html
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-04 05:25:15
Temat: Re: pytanieHoolio <h...@p...onet.pl> wrote:
> >Dlugo by pisac. Czy moglbys skonkretyzowac pytanie?
>
>
> Chodzi mi o to, ze musze przedstawic obcokrajowcom
> polska kuchnie i sie zastanawiam, co bedzie najlepsze i
> dosc latwe w przygotowaniu
Masz mnostwo mozliwosci.
Daj np. sledzia w smietanie z cebulka i jablkiem, do tego kieliszek
wodki.
Barszcz czysty, na zakwasie, z uszkami lub krokietami z nalesnikow.
Albo chlodnik litewski jezeli bedzie goraco. Nie zapomnij o dodaniu
szyjek rakowych -- mozna teraz dostac gotowe, obrane w zalewie.
Zrazy wolowe zawijane z kasza i buraczkami
Albo kurczaka w smietanie
Salata zielona ze smietana
Kompot i jakies ciasto
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-04 08:14:06
Temat: Re: pytanieUżytkownik Hoolio <h...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8jql5f$i1e$...@s...icm.edu.pl...
> >Dlugo by pisac. Czy moglbys skonkretyzowac pytanie?
>
>
> Chodzi mi o to, ze musze przedstawic obcokrajowcom
> polska kuchnie i sie zastanawiam, co bedzie najlepsze i
> dosc latwe w przygotowaniu
>
Bigos. Co prawda to nie jest odpowiednia pora roku, ale moze sie nie
zorientuja ;)
Jader
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-04 13:40:35
Temat: Odp: pytanie>
> Bigos. Co prawda to nie jest odpowiednia pora roku, ale moze sie nie
> zorientuja ;)
>
> Jader
>
Japonczykom smakuje :) - sprawdzone - tyle ze z ryzem - :)
Ean
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-07-04 17:37:41
Temat: Re: Odp: pytanieEan <a...@u...com.pl> wrote:
> >
> > Bigos. Co prawda to nie jest odpowiednia pora roku, ale moze sie nie
> > zorientuja ;)
> >
> > Jader
> >
>
> Japonczykom smakuje :) - sprawdzone - tyle ze z ryzem - :)
>
Jesli dodac papryki i smietany to dostaniemy wegierski Csango gulyas.
;-)
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |