« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-06-05 07:09:56
Temat: Pytanie do technologow zywienia i chemikow.Czesc.
Moja zona poszukuje informacji na temat pasteryzacji chleba (najlepiej
pakowanego). Prosze o kontakt osoby ktore dysponuja takimi informacjami
lub wiedza gdzie konkretnie mozna je znalezc. Zalezy mi na szybkiej
odpowiedzi.
Pozdrawiam
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-06-05 09:21:02
Temat: Re: Pytanie do technologow zywienia i chemikow. - serek wiejski
"Darek K." <d...@s...com.pl> wrote in message
news:393B5244.C6688440@safo.com.pl...
> Czesc.
>
> Moja zona poszukuje informacji na temat pasteryzacji chleba (najlepiej
> pakowanego). Prosze o kontakt osoby ktore dysponuja takimi informacjami
> lub wiedza gdzie konkretnie mozna je znalezc. Zalezy mi na szybkiej
> odpowiedzi.
>
> Pozdrawiam
> Darek
Przepraszam, ze OT ale mam tez pytanie do technologow zywienia badz chemikow
wiec
sie podlacze do tego watku :)
Otoz niedawno uslyszalem od znajomego znajomego itd. (jednym slowem
niesprawdzone te informacje)
iz do wyrobu serka typu "Wiejski" uzywa sie dosc sporej ilosci "chemikaliow"
i nadmierne
spozywanie tego specyfiku nie jest wskazane.
Nie ukrywam, ze lubie serek wiejski, czesto go jadam i troche mnie to
przestraszylo.
Czy moglby ktos napisac wiecej na ten temat - czy to prawda czy po prostu
jakies ploty :)
Bartek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 08:23:02
Temat: Odp: Pytanie do technologow zywienia i chemikow. - serek wiejskiWitam,
Specjalista nie jestem, ale co do serka (pracuje w miesie)- producent MUSI
podac wszystkie skladniki produktu na etykiecie, wiec jesli nie ma chemii na
etykiecie w srodku tez jej nie ma,
Pozdrawiam
Krzysztof
Użytkownik Bartek Motyl <m...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8hfqet$h8b$...@h...teta.com.pl...
>
> "Darek K." <d...@s...com.pl> wrote in message
> news:393B5244.C6688440@safo.com.pl...
> > Czesc.
> >
> > Moja zona poszukuje informacji na temat pasteryzacji chleba (najlepiej
> > pakowanego). Prosze o kontakt osoby ktore dysponuja takimi informacjami
> > lub wiedza gdzie konkretnie mozna je znalezc. Zalezy mi na szybkiej
> > odpowiedzi.
> >
> > Pozdrawiam
> > Darek
>
> Przepraszam, ze OT ale mam tez pytanie do technologow zywienia badz
chemikow
> wiec
> sie podlacze do tego watku :)
>
> Otoz niedawno uslyszalem od znajomego znajomego itd. (jednym slowem
> niesprawdzone te informacje)
> iz do wyrobu serka typu "Wiejski" uzywa sie dosc sporej ilosci
"chemikaliow"
> i nadmierne
> spozywanie tego specyfiku nie jest wskazane.
> Nie ukrywam, ze lubie serek wiejski, czesto go jadam i troche mnie to
> przestraszylo.
> Czy moglby ktos napisac wiecej na ten temat - czy to prawda czy po prostu
> jakies ploty :)
>
> Bartek
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-06 09:46:56
Temat: Re: Pytanie do technologow zywienia i chemikow. - serek wiejskiPracuje w firmie, która produkuje półprodukt do proszków do prania. Kiedyś
sprzedawaliśmy go jednej firmie na Ukrainie, a oni na pewno dawali go nie do
proszków a do serów.
A tak poza tym z tych samych składników robiliśmy też główny składnik
proszków do pieczenia.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-07 15:37:51
Temat: Re: Pytanie do technologow zywienia i chemikow. - serek wiejskiIdol wrote:
> Pracuje w firmie, która produkuje półprodukt do proszków do prania. Kiedyś
Soda?
> sprzedawaliśmy go jednej firmie na Ukrainie, a oni na pewno dawali go nie do
> proszków a do serów.
Hm, jakby to byla firma polska a nie ukrainska, to faktycznie musieliby
ujawnic sklad. No chyba ze sody uzywali do czysczenia aparatury.
Sode odkryli kiedys nasi rolnicy - dosypywalo sie do mleka i juz
mleczarnia nie kwestionowala ze dostarczono mleko skwasniale.
Tylko podobno potem serek sie nie chcial robic :-) A moze to juz
bylo po drugim odkryciu - ze antybiotyki dodane tez
potrafia zatrzymac kwasnienie w drodze do mleczarni :-)
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-12 08:50:58
Temat: Re: Pytanie do technologow zywienia i chemikow.> Moja zona poszukuje informacji na temat pasteryzacji chleba (najlepiej
> pakowanego). Prosze o kontakt osoby ktore dysponuja takimi informacjami
> lub wiedza gdzie konkretnie mozna je znalezc. Zalezy mi na szybkiej
> odpowiedzi.
......................................
....................................................
....
nie bardzo rozumiem jaki sens ma pasteryzacja chleba (????)
jezeli chcecie go dlugo przetrzymac to najlepiej zamrozic
sa dwie metody:
1. odroczony wypiek A - ciasto sie zamraza
2. odroczony wypiek B - ciasto lekko sie piecze, aby urosło a nastepnie
zamraza sie
wszystko wklada sie do woreczkow i do zamrazalnika
Jakbys mial jakies informacje o tej pasteryzacji to bardzo jestem
zainteresowana :-)
bylabym wdzieczna o przeslanie info na : m...@b...wroc.pl
pozdrr
technolog zywnosci
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-06-12 08:52:17
Temat: Re: Pytanie do technologow zywienia i chemikow. - serek wiejski> Otoz niedawno uslyszalem od znajomego znajomego itd. (jednym slowem
> niesprawdzone te informacje)
> iz do wyrobu serka typu "Wiejski" uzywa sie dosc sporej ilosci
"chemikaliow"
> i nadmierne
> spozywanie tego specyfiku nie jest wskazane.
to jakies bzdury ! serek wiejski nie jest naszpikowany chemikaliami
pozdrr
technolog zywnosci
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |