| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-07-24 19:41:37
Temat: Odp: Re: "Rozwarstwianie się" gęstych sosów/gulaszówW dniu niedziela, 24 lipca 2011, 03:30:29 UTC+2 użytkownik vcore napisał:
> [...]
> Przecier jest stosunkowo gęsty (konsystencja keczupu), jednak jeśli chodzi o sam
gulasz to przyznam
> że podczas duszenia i odgrzewania dodałem odrobinę rosołu (bo de facto był za
gęsty), i niedługo
> potem podałem, może tu leży problem
Ja bym do tego rosołu (zimnego) dodała łyżeczkę mąki ziemniaczanej (rozbełtać).
W tej ilości skrobia nie jest smakowo wyczuwalna ani nie zmienia koloru potrawy.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |