| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2011-05-31 09:16:38
Temat: Odp: Syrop z kwiatów czarnego bzuPrawdę mówiąc, nic nie słyszałam o syropie z kwiatów czarnego bzu.
Natomiast od lat noszę się z zamiarem wypróbowania ich smaku w plackach.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2011-05-31 11:08:16
Temat: Re: Odp: Syrop z kwiatów czarnego bzuDnia Tue, 31 May 2011 02:16:38 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> Prawdę mówiąc, nic nie słyszałam o syropie z kwiatów czarnego bzu.
> Natomiast od lat noszę się z zamiarem wypróbowania ich smaku w plackach.
CAŁE baldachy czarnego bzu smażone w cieście to wykwintny przysmak:
http://kuchnia.wp.pl/przepis/7206/1/kwiaty-bzu-czarn
ego-i-robinii-smazone-w-ciescie.html
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2011-05-31 11:42:10
Temat: Re: Syrop z kwiatów czarnego bzuW dniu 2011-05-31 11:16, JaMyszka pisze:
> Prawdę mówiąc, nic nie słyszałam o syropie z kwiatów czarnego bzu.
> Natomiast od lat noszę się z zamiarem wypróbowania ich smaku w plackach.
W cieście naleśnikowym - parada! (jak mawiają Czesi)
A sok pyszny jest - spróbuj sobie zrobić choć z litr.
(btw. po mojemu 1 kg to za dużo, Sok strasznie słodki się robi.
Choć w mym przypadku to może być kwestia zbyt małej zawartości pyłku w
kwiatach.
Btw. Baldachy należy zrywać ostrożnie.
Tak by nie zsypać pyłku z kwiatów)
Gdy po raz pierwszy dano mi do spróbowania syrop, każąc odgadnąć smak,
to stawiałem, że to sok z Liczi z dodatkiem cytryny.
Wydaje mi się po prostu, że użyłem niezbyt jeszcze dojrzałego substratu.
Zaraz wsiadam na bicykl i jadę sprawdzić "jak się mają" kwiatostany dziś.
btw 2. W sklepach bywa do kupienia produkcji austriackiej
(~7 PLN za 0,75 litra)
--
Jura
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2011-06-15 14:48:31
Temat: Re: Syrop z kwiatów czarnego bzuOn 31 Maj, 13:42, Jura wrote:
> [...]
> A sok pyszny jest - spróbuj sobie zrobić choć z litr.
> [...]
No to nastawiam się na przyszły rok.
W tym tradycyjnie "robiłam" róże.
Hmmm... I muszę jeszcze wyczaić ten bez;p
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2012-10-31 09:33:20
Temat: Re: Syrop z kwiatów czarnego bzuW dniu 2011-06-15 16:48, JaMyszka pisze:
> On 31 Maj, 13:42, Jura wrote:
>> [...]
>> A sok pyszny jest - spróbuj sobie zrobić choć z litr.
>> [...]
>
> No to nastawiam się na przyszły rok.
> W tym tradycyjnie "robiłam" róże.
> Hmmm... I muszę jeszcze wyczaić ten bez;p
No i jak JaMyszko? Zrobiłaś sok w tym roku?
--
Jura
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |