« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-15 10:34:17
Temat: ŻeberkaZamarzyły mi się żeberka ze śliwkami, ale gdzieś wsiałem przepis.
Pomożecie? :-)))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-15 17:24:13
Temat: Odp: Żeberka
Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w
wiadomości
news:21699-1000549730@as1-146.starogard.dialup.ineti
a.pl...
> Zamarzyły mi się żeberka ze śliwkami, ale gdzieś wsiałem
przepis.
> Pomożecie? :-)))
> pozdr.Alex
> Naprawdę nikt nie wie??
czy jestem zablokowany ??? :-(((
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-15 17:50:51
Temat: Re: Żeberka--
Niesz !
Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> a écrit dans le message :
5...@a...starogard.dialup.inetia.pl...
>
> Użytkownik "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> napisał w
> wiadomości
> news:21699-1000549730@as1-146.starogard.dialup.ineti
a.pl...
> > Zamarzyły mi się żeberka ze śliwkami, ale gdzieś wsiałem
> przepis.
> > Pomożecie? :-)))
> > pozdr.Alex
> > Naprawdę nikt nie wie??
> czy jestem zablokowany ??? :-(((
> pozdr.Alex
>
Przysiegam, ze nie umiem !
Ale schab ze sliwkami znam...
Ewcia
ps. fakt, ze cicho tutaj...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-16 07:04:00
Temat: Re: Żeberka
Użytkownik Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:2...@a...starogard.dialup.in
etia.pl...
> Zamarzyły mi się żeberka ze śliwkami, ale gdzieś wsiałem przepis.
> Pomożecie? :-)))
> pozdr.Alex
zeberka, jak zeberka, obsmazasz na patelni( mozna oproszyc maka do
obsmazenia), wrzucasz do garnka , zalewasz odrobina wody , ktora zalales
patelnie aby zebrac kolor zrumienienia( od tego bedzie zalezl kolor sosu),
dorzucasz pokrojona w polplasterki cebulke ( ona ma sie rozplynac podczas
duszenia , troche vegety, listek laurowy, pieprz, ja jeszcze dodaje do sosu
male plasterki marchewki- kilka plasterkow na 4 czesci) ladnie potem na
ziemniakach w sosie to wyglada.....i dusze.Mozna jeszcze doprawic wedlug
uznania, np majerankiem. Ja to robie w cisnieniowym garnku wiec u mnie nie
trwa to dlugo. Jak gotowe, to zawieszam sos lyzka maki rozmieszanej odrobina
wody ( aby sie dalo wlac) ,zagotowac i juz. A jak ze sliwkami - to moze masz
na mysli suszone, ale chyba nie za duzo, do zupelnie zmieni smak
sosu.Wrzucasz do duszenia -- tak na chlopski rozum, bo ja ze sliwkami nigdy
nie robie. W podobny sposob robie plastry schabu w sosie ( super pycha),
gulasz czy zrazy zawijane.Wszystko to sie nazywa w sosie wlasnym.
Jola
L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-17 11:27:08
Temat: Odp: Żeberka>
> "Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> wrote in message
> news:21699-1000549730@as1-146.starogard.dialup.ineti
a.pl...
> > Zamarzyły mi się żeberka ze śliwkami, ale gdzieś wsiałem
przepis.
> > Pomożecie? :-)))
> > pozdr.Alex
> >
>
> Koniec końców zrobiłem tak:
3-4 ząbki czosnku wycisnąłem i utarłem z solą,
kminkiem oraz imbirem, dodałem 2-3 łyżki octu balsamicznego, sosu
sojowego i oliwy. Wysmarowałem pokrojone żeberka i ułożyłem w
szklanej brytfannie na
cienkiej warstwie posiekanej cebuli i śliwek suszonych,
zamknąłem to w "foliowy piekarnik" i piekłem ok 90min.
Do sosu, który "puściły" żeberka dolałem troszkę wody
i mąki, coby zagęścić. Wyszło palce lizać! :-)))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-17 11:35:33
Temat: Re: Żeberkahmm .. tak sobie kombinuje, ze zamarynowalbym w sosie ze sliwek (niezle s
achinskie w supermarketach), chyba z octem ryzowym. Potem bym zgrilowal,
ewentulanie wpychajac suszone sliwki w mieso.Alternatywa jest sos ze
sliwek.... Ot, eksperymenta - mozna tez udusic, jak chce Jola, ale chyba
wtedy bez marchewki i ostroznie z ziolami.
V.
"Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> wrote in message
news:21699-1000549730@as1-146.starogard.dialup.ineti
a.pl...
> Zamarzyły mi się żeberka ze śliwkami, ale gdzieś wsiałem przepis.
> Pomożecie? :-)))
> pozdr.Alex
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |