Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia obiad

Grupy

Szukaj w grupach

 

obiad

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-01-10 11:18:21

Temat: obiad
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wczoraj w koncu uzylam jednej z past pomidorowo-paprtkowych ( ta miala w
nazwie gulasz) do gulaszu z szyneczki wieprzowej. wyszlo bardzo dobre i
piekielnie ostre. Oczywiscie wladowalam dwie wielkie lychy wczesniej nie
probujac. Zjedlismy ze smakiem popijajac czm sie da i dlugo po zjedzeniu
oien nas trawil. A podalam to z kopytkami i moja najulubiensza surowka z
pora ze smietanka ( nic to ze nie pasowala- ta lubie i juz).
A dzis penne carbonara (pierwszy raz robie, zobaczymy co z tego wjdzie). I
juz dumam co jutro zrobic. Chodzi za mna straszliwie kwasny kapusniak i cos
czuje ze chyba na tym sie skonczy.
pozdrawam
Daga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-01-10 12:19:36

Temat: Re: obiad
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>Wczoraj w koncu uzylam jednej z past pomidorowo-paprtkowych
a co to za pasta????

>A dzis penne carbonara (pierwszy raz robie, zobaczymy co z tego wjdzie).
Zdaj relacje:)))
Ale ja polecam raczej ze spaghetti - to chyba chodzi o przylepnosc do
klusek:)) ale carbonara zawsze jest ze spaghetti (ja czsem z buccatini robie,
ale to tez prawie spaghetti).
Monisiatko

--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 12:32:45

Temat: Re: obiad
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Monisiatko <M...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:0...@p...pl...
> >Wczoraj w koncu uzylam jednej z past pomidorowo-paprtkowych
> a co to za pasta????

Sprawdze w domu dokladnie nazwe i wstukam. Z tym ze jest to pasta kupiona na
Wegrzech.

> >A dzis penne carbonara (pierwszy raz robie, zobaczymy co z tego wjdzie).
> Zdaj relacje:)))

Na pewno to robie.

> Ale ja polecam raczej ze spaghetti - to chyba chodzi o przylepnosc do
> klusek:)) ale carbonara zawsze jest ze spaghetti (ja czsem z buccatini
robie,
> ale to tez prawie spaghetti).

Mam nadmiar penne i dlatego na razie ten typ makaronu jest "na tapecie".

pozdrawiam
Dagmara



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 12:35:47

Temat: Re: obiad
Od: "Adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "brimpke" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a1k1je$t3l$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Monisiatko <M...@i...pl> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:0...@p...pl...
>
> > Ale ja polecam raczej ze spaghetti - to chyba chodzi o przylepnosc do
> > klusek:)) ale carbonara zawsze jest ze spaghetti (ja czsem z buccatini
> robie,
> > ale to tez prawie spaghetti).
>
> Mam nadmiar penne i dlatego na razie ten typ makaronu jest "na tapecie".


Robilam z penne i jest w porzadku :-))). Smialo mozna z nim.

Pozdr.
Adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 12:41:59

Temat: Re: obiad
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Robilam z penne i jest w porzadku :-))). Smialo mozna z nim.
>
> Pozdr.
> Adiola
>

Dzieki oj bede probowac. A tak przy okazji, znalazlam 2 rozne przepisy i w
jednym sa w skladzie jajka a w drugim nie. I na ktorym sie oprzec?
Daga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 12:47:25

Temat: Re: obiad
Od: "Adiola" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "brimpke" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a1k24p$63b$1@news.tpi.pl...
>
> > Robilam z penne i jest w porzadku :-))). Smialo mozna z nim.
> >
> > Pozdr.
> > Adiola
> >
>
> Dzieki oj bede probowac. A tak przy okazji, znalazlam 2 rozne przepisy i w
> jednym sa w skladzie jajka a w drugim nie. I na ktorym sie oprzec?
> Daga


Ja obowiazkowo z jajkami, a wlasciwie z samymi zoltkami. I smietana
kremowka, mniam mniam :-)))).
Ale nie wiem jak Monika ??, Monisiatko, Ty ktory przepis preferujesz ????

Pozdr.
Adiola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 13:12:08

Temat: Re: obiad
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>
>ja ze smietana 12 - (ciagla walka z kilogramami:)))) i daje cale jajka (nie
>lubie, jak sie bialka marnuja.
>Monika

jak to marnuja...a bezy? a zupa-nic????

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 13:17:36

Temat: Re: obiad
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>> Robilam z penne i jest w porzadku :-))). Smialo mozna z nim.
>>
>> Pozdr.
>> Adiola
>>
>
>Dzieki oj bede probowac. A tak przy okazji, znalazlam 2 rozne przepisy i w
>jednym sa w skladzie jajka a w drugim nie. I na ktorym sie oprzec?

Według mnie w kazdej carbonarze musze byc nastepujace skladniki:
1. boczek wedzony surowy
2. smietana
3. jajka
4. pieprz swiezo zmielony
5. galka muszkatolowa
6. ser ostry

niektorzy daja jeszcze czosnek, ale wedlug mnie to nie do carbonary., ale do
sosu Alberta.

Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 13:19:32

Temat: Re: obiad
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

>
>Użytkownik "brimpke" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
>news:a1k24p$63b$1@news.tpi.pl...
>>
>> > Robilam z penne i jest w porzadku :-))). Smialo mozna z nim.
>> >
>> > Pozdr.
>> > Adiola
>> >
>>
>> Dzieki oj bede probowac. A tak przy okazji, znalazlam 2 rozne przepisy i w
>> jednym sa w skladzie jajka a w drugim nie. I na ktorym sie oprzec?
>> Daga
>
>
>Ja obowiazkowo z jajkami, a wlasciwie z samymi zoltkami. I smietana
>kremowka, mniam mniam :-)))).
>Ale nie wiem jak Monika ??, Monisiatko, Ty ktory przepis preferujesz ????

ja ze smietana 12 - (ciagla walka z kilogramami:)))) i daje cale jajka (nie
lubie, jak sie bialka marnuja.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-01-10 13:27:14

Temat: Re: obiad
Od: "brimpke" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Według mnie w kazdej carbonarze musze byc nastepujace skladniki:
> 1. boczek wedzony surowy
> 2. smietana
> 3. jajka
> 4. pieprz swiezo zmielony
> 5. galka muszkatolowa
> 6. ser ostry

Wszystko oprocz 6 punktu mam. W przepisie byl parmesan a ze nie mam myslalam
zeby zastapic posiadanym gran padano ( niejestem pewna czy dobrze pamietam
nazwe), tyle ze ten ser na pewno nie jest ostry. Czyli robic z tym co mam
czy jednak kupic ostry?

> niektorzy daja jeszcze czosnek, ale wedlug mnie to nie do carbonary., ale
do
> sosu Alberta.

a ten Albert to jaki?

Dagmara

www.kubicajakub.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 6


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: hot naked celebrity news !!
Woki, frytkownice i inne...
smaki dzieciństwa
do ziółek Panie i Panowie!
jak się robi dobre naleśniki

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »