Data: 2004-04-06 11:43:20
Temat: Odp: wino
Od: "Janusz Czapski" <j...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik mirzan <l...@o...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2...@n...onet.pl...
> Ale wnaszym klimacie > winogron nie jest doskonalym surowcem na wino.
A skąd wiesz???
Ma troche za malo cukru.
22% to dla Ciebie za mało? A ile bys chcial?? :-)))
Nastaw > trzeba dosladzac a to juz jest falszerstwo.
Rzeczywiście. Jeżeli jakiś partacz dosładza to jest może nie tyle
fałszerstwo ile naruszenie ortodoksyjnych zasad.
Jednakże dosładzanie wina syropem, karmelem, nie w trakcie fermentacji, ale
przy kupażowaniu w krajach winniczych uchodzi za normę .
Najlepsze wina owlasciwosciach-nie > moge napisac ze leczniczych,bo jak
wejdzie unia tomoga mnie przymkna-wychodza > z aronii ,czeremchy,czarnej
porzeczki.
Tiaa... aroniol, czeremchol, porzeczkol.... Tylko prosze nie nazywac tego
winem. :-(
Na zdrowie!
Zdrów będziesz i sędziwego wieku doczekasz jeżeli zapamiętasz, ze wino robi
sie TYLKO z winogron.
Pozdrawiam :-)
Janusz
|