Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Opadający sernik

Grupy

Szukaj w grupach

 

Opadający sernik

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-26 18:31:12

Temat: Opadający sernik
Od: "Roman" <t...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Co zrobić żeby sernik nie opadał. W czasie pieczenia rośnie bardzo ładnie
nad podziw bardzo wysoko. Po wyjęciu z piekarnika opada, nie pomaga
studzenie bardzo powolne w piekarniku uchylonym i zamkniętym. Pozdrawiam
Roman


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-27 06:49:04

Temat: Re: Opadający sernik
Od: "Monika" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Roman" <t...@p...fm> napisał w wiadomości
news:aufi0q$smh$1@news.tpi.pl...
: Co zrobić żeby sernik nie opadał. W czasie pieczenia rośnie bardzo ładnie
: nad podziw bardzo wysoko. Po wyjęciu z piekarnika opada, nie pomaga
: studzenie bardzo powolne w piekarniku uchylonym i zamkniętym. Pozdrawiam


Sernik zawsze tak sę zachowuje, ponieważ ser jako podstawowy składnik
jest bardzo ciężki, jedynie co można zrobić, by był wilgotny przez cały czas
to dodać rozrobione dwa budynie śmietankowe lub waniliowe w jednej szklance
mleka. Ja dosypuję jeszcze niewielką ilośc wiórków kokosowych. Ale wracając
do budyni, zawarta tam niwielka ilość mąki ziemniaczanej gwarantuje Ci
utrzymanie stałej wilgotności sernika.
Pozdrawiam
Monika z Poznania

P.S.
Mój serniczek pycha,,,mmmm


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-27 21:19:23

Temat: Re: Opadający sernik
Od: "Ana" <a...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Monika" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:augt4s$adi$1@topaz.icpnet.pl...

> Sernik zawsze tak sę zachowuje, ponieważ ser jako podstawowy składnik
> jest bardzo ciężki, jedynie co można zrobić, by był wilgotny przez cały
czas
> to dodać rozrobione dwa budynie śmietankowe lub waniliowe w jednej
szklance
> mleka. Ja dosypuję jeszcze niewielką ilośc wiórków kokosowych. Ale
wracając
> do budyni, zawarta tam niwielka ilość mąki ziemniaczanej gwarantuje Ci
> utrzymanie stałej wilgotności sernika.
> Pozdrawiam
> Monika z Poznania
>
> P.S.
> Mój serniczek pycha,,,mmmm
>
********
Ja mam przepis z dodatkiem maki ziemniaczanej i kaszy manny. Opada i owszem,
ale jest mokry i pyszniutki.
AnaiK


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Co podac na sylwestrowa imprezke???
Chwalę ciasto Brzoskwiniowiec
ciasto na pizze
Mam pomysl na torcik, nie wiem jak z proporcjami:(
Plesn

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »