« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-26 18:31:12
Temat: Opadający sernikCo zrobić żeby sernik nie opadał. W czasie pieczenia rośnie bardzo ładnie
nad podziw bardzo wysoko. Po wyjęciu z piekarnika opada, nie pomaga
studzenie bardzo powolne w piekarniku uchylonym i zamkniętym. Pozdrawiam
Roman
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-27 06:49:04
Temat: Re: Opadający sernik
Użytkownik "Roman" <t...@p...fm> napisał w wiadomości
news:aufi0q$smh$1@news.tpi.pl...
: Co zrobić żeby sernik nie opadał. W czasie pieczenia rośnie bardzo ładnie
: nad podziw bardzo wysoko. Po wyjęciu z piekarnika opada, nie pomaga
: studzenie bardzo powolne w piekarniku uchylonym i zamkniętym. Pozdrawiam
Sernik zawsze tak sę zachowuje, ponieważ ser jako podstawowy składnik
jest bardzo ciężki, jedynie co można zrobić, by był wilgotny przez cały czas
to dodać rozrobione dwa budynie śmietankowe lub waniliowe w jednej szklance
mleka. Ja dosypuję jeszcze niewielką ilośc wiórków kokosowych. Ale wracając
do budyni, zawarta tam niwielka ilość mąki ziemniaczanej gwarantuje Ci
utrzymanie stałej wilgotności sernika.
Pozdrawiam
Monika z Poznania
P.S.
Mój serniczek pycha,,,mmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-27 21:19:23
Temat: Re: Opadający sernik
Użytkownik "Monika" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:augt4s$adi$1@topaz.icpnet.pl...
> Sernik zawsze tak sę zachowuje, ponieważ ser jako podstawowy składnik
> jest bardzo ciężki, jedynie co można zrobić, by był wilgotny przez cały
czas
> to dodać rozrobione dwa budynie śmietankowe lub waniliowe w jednej
szklance
> mleka. Ja dosypuję jeszcze niewielką ilośc wiórków kokosowych. Ale
wracając
> do budyni, zawarta tam niwielka ilość mąki ziemniaczanej gwarantuje Ci
> utrzymanie stałej wilgotności sernika.
> Pozdrawiam
> Monika z Poznania
>
> P.S.
> Mój serniczek pycha,,,mmmm
>
********
Ja mam przepis z dodatkiem maki ziemniaczanej i kaszy manny. Opada i owszem,
ale jest mokry i pyszniutki.
AnaiK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |