| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-11-25 06:13:59
Temat: Re: [P] krowki
>>;-)) a dlaczego wiecej? Przypomnial mi sie film "Poszukiwany, poszukiwana"
>
> i
>
>>badania zawartosci cukru w cukrze;-) Czyzby puder mial wiecej cukru w
>
> cukrze
>
>>niz krysztal?
>
>
> Po prostu 22 dkg cukry pudru zajmą ciut mniejszą objętość niż 22 dkg cukru
> kryształu. Pomiędzy kryształkami normalnego cukru zostaje Ci troszkę wolnego
> miejsca.
> Mam w domy taki duży, bo pół litrowy kubas z miarkami do różnych produktów.
> Osobno jest na przykład podziałka do mąki i cukru, wagowo taka sama ilość
> cukru zajmie więcej objętości niż mąki.
>
> Wydaje mi się, że o to chodzi ;-) (i w ogóle to co napisałam jest
> zrozumiałe - nieźle pogmatwałam)
mysle ze jednak nie o to chodzi
sam napisalem maila o podobnej tresci ale po zastanowieniu sie wycofalem
go z grupy (przynajmniej ja go nie widze :])
faktycznie objetosc jest mniejsza ale nijak sie ma do wagi
przeciez w przepisie jest 25 dkg a nie ml
wiec teoretycznie powinno sie taka wage odwazyc na wadze
25 dkg cukru krysztalu przemieniona na cukier puder bedzie wazyc tyle
samo przy zmiejszonej objetosci oczywiscie pomijajac straty
no chyba ze czegos sie dodaje do tego cukru :)
--
jondro
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-11-25 09:15:47
Temat: Re: [P] krowkiUżytkownik "slonk0" <s...@w...pl> napisała:
> > tzn. 22 dkg/dag czy 22 g ?????
> >
> > Pytanie pewnie dla większości bezsensowne, ale naprawdę nie wiem.
>
> dkg
Jesli juz ma byc poprawnie to: dag.
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-25 11:15:04
Temat: Re: [P] krowki
>
> mysle ze jednak nie o to chodzi
> sam napisalem maila o podobnej tresci ale po zastanowieniu sie wycofalem
> go z grupy (przynajmniej ja go nie widze :])
> faktycznie objetosc jest mniejsza ale nijak sie ma do wagi
> przeciez w przepisie jest 25 dkg a nie ml
No wlasnie, dlatego zdziwila mnie ta uwaga, bo cukru mozna odwazyc te 22 dag
i albo od razu sypnac do gara albo zmielic na puder i wtedy wsypac, ale na
slodkosc wyrobu to czy cukier jest pudrem czy krysztalkami nie powinno miec
wplywu...
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-25 11:16:02
Temat: Re: [P] krowki"slonk0" wrote:
> 1 lyzka aromatu waniliowego
>
> Mleko, maslo i cukier wrzucilam na duza patelnie teflonowa (zeby mi
> sie nie spalilo) i ciagle mieszajac rozpuscilam wszystko na malym
A kiedy dodajemy aromat ? Razem z pozostalymi skladnikami rozpuscic ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-26 08:25:10
Temat: Re: [P] krowki> To jest przepis na angielskie krowki (fudges). Jadlam w tamtym roku w
> Stratfordzie i zakochalam sie w nich, az teraz znalazlam przepis. Wychodza
> dokladnie takie same jak te ze sklepu, w ktorym kupowalam. Nie sa one
bardzo
> ciagnace ani tez kruche, jak dla mnie w sam raz.
=====
A czy mogłabyś przybliżyć, czym różnią się od polskich krówek?
waldek
=====
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-11-28 19:59:32
Temat: Re: [P] krowkislonk0 wrote:
> 1 puszka mleka skondensowanego nieslodzonego
Mozesz powiedziec jak duza jest ta puszka?
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |