| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-11 10:35:42
Temat: PD: DrozdzoweSluchajcie mam problem. Juz kilka razy robilam ciasto drozdzowe i wszystko
byloby super, tylko za to strasznie tymi drozdzami jedzie. Czuc je bardziej
niz inne skladniki.
Ciasto przygotowuje zgodnie z przepisami, wiec o co biega?
Pomocy, bo mam straszna ochote na dobre ciasto drozdzowe...
--
Macabra
God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-11 10:54:35
Temat: Re: Drozdzowe> Sluchajcie mam problem. Juz kilka razy robilam ciasto drozdzowe i wszystko
> byloby super, tylko za to strasznie tymi drozdzami jedzie. Czuc je
bardziej
> niz inne skladniki.
>
> Ciasto przygotowuje zgodnie z przepisami, wiec o co biega?
Mozesz powiedzieć ile drożdży na ile mąki dajesz? Może tych drożdzy za
duzo...
Ciasto drożdżowe musi być czuć drożdżami ale ich zapach nie może scinać z
nog ;-))
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-11 11:42:07
Temat: Re: DrozdzoweFrom: Basia <b...@p...onet.pl>
> Mozesz powiedzieć ile drożdży na ile mąki dajesz? Może tych drożdzy za
> duzo...
> Ciasto drożdżowe musi być czuć drożdżami ale ich zapach nie może scinać z
> nog ;-))
Wczoraj bylo 4 dag na 0,5 kg maki. Drozdzami lecialo jak diabli.
Macabra
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-11 12:09:35
Temat: Re: Drozdzowe
>
> Wczoraj bylo 4 dag na 0,5 kg maki. Drozdzami lecialo jak diabli.
to sporo pod warunkiem ze poszlo te 0,5 kg maki i nie wiecej.
Wczoraj robiłam chlebek to na jakieś 1,2 kg mąki razowej wzięłam właśnie 4
dag drożdzy i urosło że hej, tylko ze ciasto na chleb rośnie łatwiej bo nie
jest "obciążone" cukrem, tłuszczem, jajkami.
pozdraiwm
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |