Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PRZEPIS BEZ GWARANCJI...

Grupy

Szukaj w grupach

 

PRZEPIS BEZ GWARANCJI...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2009-08-31 17:03:04

Temat: PRZEPIS BEZ GWARANCJI...
Od: "Slavinka" <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

BEZ GWARANCJI BO NIE GOTOWAŁEM I NIE SMAKOWAŁEM.

2 kg owoców aronii
40 szt liści wiśni
3 litry wody

Gotujemy to 20 min. Odcedzamy.

Do gorącego wywaru dodajemy:
2 kg cukru
5 dag kwasku cytrynowego

Rozlewamy do butelek i korkujemy lub kapslujemy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2009-08-31 17:13:06

Temat: Re: PRZEPIS BEZ GWARANCJI...
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W Usenecie Slavinka <s...@w...pl> tak oto plecie:
>
> BEZ GWARANCJI BO NIE GOTOWAŁEM I NIE SMAKOWAŁEM.
>
> 2 kg owoców aronii
> 40 szt liści wiśni
> 3 litry wody
>
> Gotujemy to 20 min. Odcedzamy.
>
> Do gorącego wywaru dodajemy:
> 2 kg cukru
> 5 dag kwasku cytrynowego
>
> Rozlewamy do butelek i korkujemy lub kapslujemy.

Też mam aronię do przerobienia. Miałam nawet tu zapytać, ale w końcu
wyguglałam i ten przepis (tyle że tam było 400 liści).

Qra

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2009-09-03 20:17:02

Temat: Re: PRZEPIS BEZ GWARANCJI...
Od: "Qrczak" <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

W Usenecie Slavinka <s...@w...pl> tak oto plecie:
>
> BEZ GWARANCJI BO NIE GOTOWAŁEM I NIE SMAKOWAŁEM.
>
> 2 kg owoców aronii
> 40 szt liści wiśni
> 3 litry wody
>
> Gotujemy to 20 min. Odcedzamy.
>
> Do gorącego wywaru dodajemy:
> 2 kg cukru
> 5 dag kwasku cytrynowego
>
> Rozlewamy do butelek i korkujemy lub kapslujemy.

Zrobiłam. Trochę zmieniłam proporcje, bo nie przepadam za ulepkami. No i
wedle innego przepisu z netu tych liści miało być na 2 kg aronii nie 40 a
400 sztuk.
1 kg owoców aronii
około 150 szt liści wiśni (pół torby foliowej - jednorazówki tzw.)
1 litr wody
ok. 800 g cukru
Razem pogotować ze 20-30 min, ja gotowałam pod przykryciem, bo woda nie
zakrywała liści. Wystygło sobie. Po 24 godzinach zlałam powstały sok.
Następnie dodać kwasku cytrynowego, dałam niezbyt płaską łyżkę stołową.
Soczek mniamniuśny (chociaż jak dla mnie trochę za słodki).
Ale najlepsze przed nami. Do gara wlałam pół litra spirytu, wymieszałam i
rozlałam do butelek, oczywiście uprzednio kosztując.
Skosztowałam troszeczkę, reszta ma stać i nabierać smaku.
Pychota!!!

Qra




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

dziś w korycie
OBIADEK
CIEKAWE MASZYNKI GDY PRONDU NIEDOWIOZA...
maliny i inne
CZULENT

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »