Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????

Grupy

Szukaj w grupach

 

PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-01-04 20:19:15

Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: <y...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Cukru nie daję, ew. nieco waniliowego dla zapachu. Ale za to nie żałuję
> pudru z wanilią po upieczeniu;)

no to nie czekam do jutra - biorę sie do roboty, pa


--
pozdrawiam - yewka
wroclaw



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-01-04 20:55:35

Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <y...@o...pl> napisał w wiadomości
news:crenc6$1m8$1@news.onet.pl...
> > Obecnie mam gofrownicę firmy Dezal,
>
>
> dzieciaki złożyły się i kupiły mi (he he!) taką gofrownicę pod choinkę.
> Testowaliśmy ją 3- krotnie z różnymi przepisami znalezionymi w internecie
i
> zachwytu nie było. Pięknie upieczone od spodu i jakieś takie nie całkiem
od
> góry, mimo, że gdy rosnące ciasto unosiło wierzch, dociskałam mocno obie
> części. Jesteś zadowolona ze swojego dezala - napisz może coś więcej o
> cieście, czasie pieczenia i rozgrzewania tej gofrownicy. Coś robię nie tak
a
> instrukcja jest bardzo lakoniczna
>
> pozdrawiam - yewka
> wroclaw
>

Ano dochodzi jeszcze technika wypieku :))
po nalaniu ciasta i zamknieciu gofrownicy odwraca sie ją - ma nózki w tym
celu...
zaręczam że równe wychodza :))

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-04 21:23:14

Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl> napisał w wiadomości
news:crf07q$3d6$1@news.onet.pl...
> Ano dochodzi jeszcze technika wypieku :))
> po nalaniu ciasta i zamknieciu gofrownicy odwraca sie ją - ma nózki w tym
> celu...
> zaręczam że równe wychodza :))

No właśnie w moim poprzednim modelu była taka opcja - "styk" obu części
sprzętu był ruchomy i dostosowany do odwracania, zresztą producent sugerował
odwracanie gofrownicy po nalaniu ciasta. Model aktualny takiej opcji nie
posiada i odwracanie raczej średnio wychodzi...................

Pozdr. Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-05 07:46:22

Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> napisał w wiadomości
news:crf1ag$o3p$1@opat.biskupin.wroc.pl...
>
> Użytkownik "Marek W." <t...@p...nospam.onet.pl> napisał w
wiadomości
> news:crf07q$3d6$1@news.onet.pl...
> > Ano dochodzi jeszcze technika wypieku :))
> > po nalaniu ciasta i zamknieciu gofrownicy odwraca sie ją - ma nózki w
tym
> > celu...
> > zaręczam że równe wychodza :))
>
> No właśnie w moim poprzednim modelu była taka opcja - "styk" obu części
> sprzętu był ruchomy i dostosowany do odwracania, zresztą producent
sugerował
> odwracanie gofrownicy po nalaniu ciasta. Model aktualny takiej opcji nie
> posiada i odwracanie raczej średnio wychodzi...................
>
> Pozdr. Ewa
>

Chociaz z drugiej strony jak sie pogugla to moznna znaleźc takiego
producenta gofrownic
do gastronomii..i one odwracalne nie sa....

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-05 15:34:17

Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl> szukaj wiadomości tego autora

> no to nie czekam do jutra - biorę sie do roboty, pa

No i jak wyszło?

Pozdr. Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2005-01-08 11:31:36

Temat: Re: PRZEPIS NA PYSZNE I CHRUPIĄCE GOFRY ?????
Od: <y...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> No i jak wyszło?

od ostatniego postu gofry były 2 razy i tak:
Gofrownica musiała się chyba "wypalić" jako, że mało używana. Drugi raz (w
sumie 5) wypiekło gofry idealnie z obu stron. Dodałam, tak jak sugerowałaś
gazowanej wody mineralnej. Dałam same żółtka i.t.d. Gofry wyszły bardzo
dobre ale chrupkość idealną osiągnęłam dopiekając je po ok. godzinie, gdy
całkiem wystygły i odparowała z nich woda. Wtedy wsadzałam je do gofrownicy
na ok. 1 min. i to było to. Myślę, że znalazłam już swój przepis, czego i
Wam wszystkim serdecznie życzę, pa


--
pozdrawiam - yewka
wroclaw



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pieczenie ryb w soli kamiennej
hmm... Ja w kwestii cebuli
[p] Obiecane kremowe ciasto budyniowe z jabłkami na zimno.
ryż
co przygotowac z krokodyla i strusia??

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »