« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-01-03 20:54:16
Temat: pieczenie ryb w soli kamiennejWitam
Zrobilem w w/w sposob suma, wyszedl calkiem dobrze.Ale chcialem zapytac o
inne ryby, czy ktos ma jakies doswiadczenie w tej kwestii? Jakie rybki sie
nadaja do tego najbardziej,jak przyrzadzac je najlepiej? Mojego sumowi
zdjalem wpierw skore, do srodka dalem mu swierzy rozmaryn i plasterki
cytryny.Czekam na pomysly, w czwartek musze cos zrobic w tej soli i naprawde
nie wiem jaka rybe wybrac,jak przyrzadzic.Wiem,ze nie moze byc zadna
mulista.
pozdrawiam
greg
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2005-01-03 21:06:03
Temat: Re: pieczenie ryb w soli kamiennej> Witam
> Zrobilem w w/w sposob suma, wyszedl calkiem dobrze.Ale chcialem zapytac o
> inne ryby, czy ktos ma jakies doswiadczenie w tej kwestii? Jakie rybki sie
> nadaja do tego najbardziej,jak przyrzadzac je najlepiej? Mojego sumowi
> zdjalem wpierw skore, do srodka dalem mu swierzy rozmaryn i plasterki
> cytryny.Czekam na pomysly, w czwartek musze cos zrobic w tej soli i naprawde
> nie wiem jaka rybe wybrac,jak przyrzadzic.Wiem,ze nie moze byc zadna
W ostatnia niedziele Okrasa produkowal sie z ryba w soli:
http://tvp.pl/1181,20041229145396.strona
Pzdr Czeslaw
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-04 15:35:53
Temat: Re: pieczenie ryb w soli kamiennej
Chciałem zaproponować solę ale już pomysł się pojawił. W takim razie polecam
mało znaną rybę - Panga. Można ja kupić w wersji mrożonej.Podobnie jak sola
ma chude białe mięso i jest pyszna w smaku. Ja to robię tak:
rozmrażam pangę, sól, pieprz, na patelnię wlewam wino białe pół wytrawne
czekam aż się zagotuje, wrzucam rybę, z 5 minut niech się pogotuje w tym
winie. Ryba gotowa. Do tego skropić cytryną i gotowe.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-04 15:48:43
Temat: Re: pieczenie ryb w soli kamiennejAle gdzie dostac taka rybe?Jakos nie widzialem jej nigdzie w marketach?
pomysl brzmi smacznie i prosto - walory nie podwazalne :)
dzieki
greg
Użytkownik "Wojti" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:credbb$7dq$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Chciałem zaproponować solę ale już pomysł się pojawił. W takim razie
polecam
> mało znaną rybę - Panga. Można ja kupić w wersji mrożonej.Podobnie jak
sola
> ma chude białe mięso i jest pyszna w smaku. Ja to robię tak:
> rozmrażam pangę, sól, pieprz, na patelnię wlewam wino białe pół wytrawne
> czekam aż się zagotuje, wrzucam rybę, z 5 minut niech się pogotuje w tym
> winie. Ryba gotowa. Do tego skropić cytryną i gotowe.
>
> Pozdrawiam
> Kucharz Amator
> Wojti
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-04 16:00:18
Temat: Re: pieczenie ryb w soli kamiennej
Auchan, Tesco, bez problemu powinieneś ją tam kupić.
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2005-01-06 21:47:28
Temat: Re: pieczenie ryb w soli kamiennejJak panga wyszla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |