Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Paprykówka z miodem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Paprykówka z miodem

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-11-12 09:38:19

Temat: Paprykówka z miodem
Od: "Misiek" <p...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=41
50

dla nieklikatych:

Paprykówka z miodem
Składniki:
- 0,5 l spirytusu,
- 0,5 wody,
- 2 papryczki chilli,
- 2-3 łyżki miodu.
Jak przyrządzić?
Rozpuścić miód w ciepłej wodzie, wytstudzić. Oczyszczone i przecięte na
końcu papryczki wrzucić do litrowej butelki, dolać spirytus i wodę z miodem.
Po tygodniu przefiltrować.

Jak podawać?
Pić szybko w małych kieliszkach, raczej nie popijać, bo czasami jest jeszcze
gorzej.

Uwagi:
Super rozgrzewa.

Czas przygotowania:
Jeśli ktoś chce trunek mniej piekący - odciąć końcówki papryki. 7 dni.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Fotoserwis na Czapskich
rozpadajaca sie ryba
Reanimacja wołowego
Czym zagęścić sos tzatiki?
Mieszanka chińska z kurczakiem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »