| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-12 09:38:19
Temat: Paprykówka z miodemhttp://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=41
50
dla nieklikatych:
Paprykówka z miodem
Składniki:
- 0,5 l spirytusu,
- 0,5 wody,
- 2 papryczki chilli,
- 2-3 łyżki miodu.
Jak przyrządzić?
Rozpuścić miód w ciepłej wodzie, wytstudzić. Oczyszczone i przecięte na
końcu papryczki wrzucić do litrowej butelki, dolać spirytus i wodę z miodem.
Po tygodniu przefiltrować.
Jak podawać?
Pić szybko w małych kieliszkach, raczej nie popijać, bo czasami jest jeszcze
gorzej.
Uwagi:
Super rozgrzewa.
Czas przygotowania:
Jeśli ktoś chce trunek mniej piekący - odciąć końcówki papryki. 7 dni.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |