| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-12 11:39:43
Temat: KnedleChciałem zrobić knedle z truskawkami i jabłkami.
Truskawki mam mrożone, więc się rozmrozi.
Problem tylko z jabłkami. Czy wcześniej ich z lekka nie obgotować
(zblanszować)? Czy wystarczy te kilka minut gotowania w środku kluski, żeby
odpowiednio zmiękły?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-12 12:25:08
Temat: Re: Knedlewolim wrote:
> Chciałem zrobić knedle z truskawkami i jabłkami.
> Truskawki mam mrożone, więc się rozmrozi.
> Problem tylko z jabłkami. Czy wcześniej ich z lekka nie obgotować
> (zblanszować)? Czy wystarczy te kilka minut gotowania w środku kluski, żeby
> odpowiednio zmiękły?
>
Zblanszowane jabłka nie puszczą soku do środka knedla.
Jabłkom w cieście wystarcza parę minut, to i knedlom wystarczyć powinno.
One tak od razu przecież nie wypłyną. BTW, nigdy nie jadłam knedli z
jabłkami, napisz jak wyszły.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |