Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Knedle

Grupy

Szukaj w grupach

 

Knedle

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 2


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-11-12 11:39:43

Temat: Knedle
Od: "wolim" <w...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

Chciałem zrobić knedle z truskawkami i jabłkami.
Truskawki mam mrożone, więc się rozmrozi.
Problem tylko z jabłkami. Czy wcześniej ich z lekka nie obgotować
(zblanszować)? Czy wystarczy te kilka minut gotowania w środku kluski, żeby
odpowiednio zmiękły?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-11-12 12:25:08

Temat: Re: Knedle
Od: Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> szukaj wiadomości tego autora

wolim wrote:

> Chciałem zrobić knedle z truskawkami i jabłkami.
> Truskawki mam mrożone, więc się rozmrozi.
> Problem tylko z jabłkami. Czy wcześniej ich z lekka nie obgotować
> (zblanszować)? Czy wystarczy te kilka minut gotowania w środku kluski, żeby
> odpowiednio zmiękły?
>
Zblanszowane jabłka nie puszczą soku do środka knedla.
Jabłkom w cieście wystarcza parę minut, to i knedlom wystarczyć powinno.
One tak od razu przecież nie wypłyną. BTW, nigdy nie jadłam knedli z
jabłkami, napisz jak wyszły.

--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Paprykówka z miodem
Fotoserwis na Czapskich
rozpadajaca sie ryba
Reanimacja wołowego
Czym zagęścić sos tzatiki?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »