| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-30 13:10:43
Temat: Re: Parowki> Ja sie leczylem z powaznego zatrucia prowkami dwa
> razy.
> Obydwa w ostatniej pieciolatce.
>
c.b.d.u.
Nic się nie zmieniło!
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-30 17:10:42
Temat: Re: Parowki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:apocuu$np5$1@news2.tpi.pl...
>
> > Zna ktos dobre przepisy na parowki ?
> =============
> Skladniki:
> - wymiona wolowe
> - skory wolowe i wieprzowe
> - chrzaski i kosci
O ja przepraszam, jakie wymiona, jaki łój. W Lubelskich Zakładach Mięsnych
z mniamuśnych głów kurczęcych były robione (takie wiecie, szyja, dziób i
ten wicherek na wierzchu). Do tego kasza manna i reszta.
:-))
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-30 20:24:49
Temat: Re: Parowki
Użytkownik "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl> napisał w wiadomości
news:apoel2$m41$1@news.tpi.pl...
> Parowki pokroic w grubsze plastry, podsmazyc z cebula, dodac pieczarki
> pokrojone w cwiartki, podsmazyc. Dodac przecier pomidorowy, ewentualnie
> koncentrat.. zrobic z tego sos (sosu powinno byc troche), doprawic do
smaku
> sola, pieprzem, papryka (moga byc takze ziola). Podawac z bulka,
chlebem...
Ja jeszcze czasem dodaje do tego groszku konserwowego tak zeby bylo wiecej -
jesli ugotujesz do tego ryz bedzie potrawka na obiad.
--
Catalina
icq #54287160
http://catalina.jasien.net (update X '02)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 09:31:14
Temat: Re: Parowki> > > Zna ktos dobre przepisy na parowki ?
> > =============
> > Skladniki:
> > - wymiona wolowe
> > - skory wolowe i wieprzowe
> > - chrzaski i kosci
>
> O ja przepraszam, jakie wymiona, jaki łój. W Lubelskich Zakładach Mięsnych
> z mniamuśnych głów kurczęcych były robione (takie wiecie, szyja, dziób i
> ten wicherek na wierzchu). Do tego kasza manna i reszta.
>
Zapomniałes o jogurcie owocowym zeby rozowe bylo
Niunieczka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 10:40:52
Temat: Re: Parowki
>> O ja przepraszam, jakie wymiona, jaki łój. W Lubelskich Zakładach Mięsnych
>> z mniamuśnych głów kurczęcych były robione (takie wiecie, szyja, dziób i
>> ten wicherek na wierzchu). Do tego kasza manna i reszta.
------------
> Zapomniałes o jogurcie owocowym zeby rozowe bylo
------------
Rozowe uzyskiwalo sie z burakow:))) Nie tylko w parowkarniach zreszta...
Dziecieciem nieletnim bedac pracowalam sobie kiedys w mleczarni, przy
lodach. I buraki+smak+zapach+to zmrozone=sie tam lodom... truskawkowym:)
Z parowkami pewnie tak samo, kto to by dawal jogurt owocowy, jak byl tylko
jeden - pomaranczowy. Jeszcze do dzis mnie trzacha na wspomnienie...
Gosia
_____________________
Mezczyzni kochaja jesc. Niekiedy kochaja takze kobiete. Nigdy jednakze nie
kochaja jej bardziej niz jesc
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 16:04:00
Temat: Re: Parowki
Użytkownik "Niunieczka" <n...@t...pl> napisał w wiadomości
news:apqt2n$6m3$1@news.tpi.pl...
> Zapomniałes o jogurcie owocowym zeby rozowe bylo
A tego patentu nie znam :-)))
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 16:05:38
Temat: Re: Parowki
Użytkownik "Gosia Jurczyszyn" <g...@a...net> napisał w wiadomości
news:B9E6C4C8.92A%goniaj@astagor.net...
jogurt owocowy, jak byl tylko
> jeden - pomaranczowy. Jeszcze do dzis mnie trzacha na wspomnienie...
A i tak najczęściej był z dyni (nawet kiedyś miałem normę branżową, która
nakazywała domielać stare dynie żeby włókna się w tym dżemie
pokazywały)... :-(
Pzdr
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-31 16:17:16
Temat: Re: Parowki
--
Użytkownik "Art" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:apoa8g$7ai$1@sunsite.icm.edu.pl...
| Witam.
| Zna ktos dobre przepisy na parowki ?
|
| Pozdrawiam
| Artek
|
|
Ja robie tosty z parówą (tak sie u nas mowi) ;-).
Potrzebny jest ten toster co sie w nim przytrzaskuje kanapki.
Cleb tostowy smaruje cienko ketchupem, nastepnie plaster zoltego sera,
parowki rozciac wzdluz a potem to na pol jeszcze. Mozna dodac jeszcze jak
sie ma pieczarki, przykryc plastrem zoltego sera i przykryc druga kromka
posmarowana cienko musztarda (jak sa pieczarki to proponuje ketchup ale to
jak kto woli).
Zapiec na zloto i wcinac. Jutro bede to jesc na sniadanie :)
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |