Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pasztecików czar i czas.

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pasztecików czar i czas.

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-12-02 15:46:55

Temat: Pasztecików czar i czas.
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Przypominam i polecam - tak, tak, BEZ jajek! Mój patent - lepsze i
delikatniejsze niż z jajkami
http://pl.rec.kuchnia.polski-usenet.pl/nadmiar-sera_
T33714980_S2

"2007-01-08 18:09:26
ikselka napisał(a):
Już mam :-)
Ciasto półfrancuskie śmietanowe: 250g masła, 250 ml śmietany,
pół kilograma
mąki, szczypta soli. Wszystko powinno byc schłodzone. Masło siekamy
z mąką.
Dodajemy śmietanę, zagniatamy. Formujemy kulę i wkładamy na kilka
godzin
do lodówki. Potem wałkujemy, i np. robimy paszteciki, kulebiak, rurki

z kremem... Ciasto półfrancuskie SEROWE przygotowujemy podobnie,
tylko
zamiast śmietany bierzemy opakowanie serka
homogenizowanego/topionego/żółtego (serek topiony dobrze schłodzony
lub ser żółty zetrzeć na wiórki)."

Ważne: zapomniałam wtedy o cukrze - trzeba dodać go z łyżeczkę, tej soli
jakieś pół łyżeczki...

Ważne: przed pieczeniem paszteciki trzeba posmarować jajkiem rozmąconym pół
na pół z mlekiem.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ad. glutaminianiu
SALATKA DO SLEDZIA
Re: Czy glutaminian sodu szkodzi?
SKOPEK...
Re: ma ktoś SUPER PRZEPIS

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »