« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-20 18:48:00
Temat: Patison...hmmMoze ma ktos z Was pomysł co można zrobic z tego warzywka?
Mam kilka sztuk i tak sobie one leżą...
z góry dziekuje za wskazówki
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-20 20:40:58
Temat: Re: Patison...hmm
Użytkownik <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5...@n...onet.pl...
> Moze ma ktos z Was pomysł co można zrobic z tego warzywka?
> Mam kilka sztuk i tak sobie one leżą...
To samo co i z cukinią lub też pogrzebać w archiwum, jako że temat był
trzepany.
pozdrówka
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 06:53:09
Temat: Re: Patison...hmmJa z patisonków robię pyszne kotlaciki. Kroję warzywko na plasterki,
panieruję w mące, jajku i bułce tartej i na gorący olej. Pychota !!
--
Ania Proksa
Użytkownik <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:5...@n...onet.pl...
> Moze ma ktos z Was pomysł co można zrobic z tego warzywka?
> Mam kilka sztuk i tak sobie one leżą...
>
>
> z góry dziekuje za wskazówki
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 07:18:38
Temat: Re: Patison...hmmA <m...@p...onet.pl> na to:
> Moze ma ktos z Was pomysł co można zrobic z tego warzywka?
podsmażyć cebuli z czosnkiem na złotawo. dorzucić cienkie plasterki
marchewki, po kilku chwilach małe kawałki rzeczonego, pomidory bez
skórki pokrojone, dusić do jednolitości, dorzucić soczewicę ugotowaną
(można przed pomidorami nieugotowaną - dojdzie raczej szybko),
dosolić, dodac mięty świeżej do smaku albo suszonej kilka szczypt. na
ryżu podawać. wczoraj miałem soczewicę ugotowaną i cukinię i
wymyśliłem.
--
wojmat
cisza dla Gandalfa
http://ipolska.pl/test/klepsydra.gif
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 12:15:39
Temat: Re: Patison...hmm
m...@p...onet.pl napisał(a):
> Moze ma ktos z Was pomysł co można zrobic z tego warzywka?
> Mam kilka sztuk i tak sobie one leżą...
>
> z góry dziekuje za wskazówki
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
troche nizej jest przepis na pikle ktore mi smakuja watek - pikle
patisonowe
Duze patisony trzeba obrac ze skorki. A chrzanu niewiele ze 3
plasterki...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 16:14:09
Temat: Re: Patison...hmm
> A <m...@p...onet.pl> na to:
>
> > Moze ma ktos z Was pomysł co można zrobic z tego warzywka?
leczo ,kotlety , zupe ,smazony w piekarniku , placki tak jak z
ziemniakow .
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-23 13:42:36
Temat: Re: Patison...hmmNiezawodny przepis - pychotka
Pokroić dojrzałe pomidory i udusić parę minut, żeby puściły sok.
Dodać do tego pokrojony w kostkę patison, dusić wszystko na małym ogniu do
"zeszklenia" patisona (ok 15 minut).
W międzyczasie na patelni podsmażyć wędzonkę np. ogonówkę, pokrojoną w
drobne kostki podlewając oliwą, dodać cebulę, lekko przyrumienić, dodać
słodką paprykę, udusić.
Dodać to do uduszonego patisona z pomidorami.
Palce lizać!!!
Pozdrawiam, em.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |