« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-20 14:47:46
Temat: Uklony dla Magdaleny BassetWitam
Pozwolilem skorzystac z podanego przez ciebie
przepisu na "tost francuski" byl cudowny.
Chyle czola i chwale twego imienia bede glosil wszem i wobec.
Pozdrawiam
sebastian buczynski
--
==============================================
redakcja@leksykony.pl-->> http://www.leksykony.pl
Serwis Leksykony - Liczne encyklopedie i slowniki.
Serwisy zwiazane z historia, zabytkami, religia, sztuka, geografia, muzeami.
Connected Services from history, with monuments, religion, art, geography.
Encyclopaedias and dictionaries. Services of collectors.
===============================================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-21 05:24:02
Temat: Re: Uklony dla Magdaleny Basset
Użytkownik "redakcja" <r...@l...pl> napisał w wiadomości
news:3b8121c2$1@news.vogel.pl...
> Witam
> Pozwolilem skorzystac z podanego przez ciebie
> przepisu na "tost francuski" byl cudowny.
> Chyle czola i chwale twego imienia bede glosil wszem i wobec.
mogę prosić o przepis albo namiary gdzie go znależć?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-21 19:58:26
Temat: Re: Uklony dla Magdaleny Basset
> mogę prosić o przepis albo namiary gdzie go znależć?
Oczywiscie juz podaje przepis Pani Magdaleny:
Tost Francuski (French Toast)
2 kawalki chalki, bialego chleba, lub slodkiej bulki na osobe
1 jajko na 1 kawalek chalki, chleba, chalki, etc.
szczypta soli na 6 jajek
maslo/olej do smazenia
syrop do polania
W duzym glebokim talerzu rozbic cale jajka ze szczypta soli, na patelni
rozgrzac maslo i olej pol na pol, zeby cale dno bylo cienko pokryte.
Maczac kawalki chalki w jajku, przyduszajac dlonia na plasko, zeby jajko
wsiaklo, z obu stron, az chalka bedzie przesiaknieta ja gabka. Ciach na
srednio goraca patelnie, i smazyc. Podniesc i zobaczyc po pewnym czasie,
czy spod jest zloty, przewrocic na druga strone, dodac masla/oleju, zeby
sie babelkowalo przy smazeniu, zmniejszyc ogien, przykryc na 2 minuty,
az spuchnie. Podawac natychmiast, na ogrzane talerze, polewac syropem,
klonowym czy innym, rowniez ogrzanym. Mozna tez podac z truskawkami i
bita smietana, jak gofry.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 05:07:39
Temat: Re: Uklony dla Magdaleny Basset
Użytkownik "redakcja" <r...@l...pl> napisał w wiadomości
news:3b82bcc0$1@news.vogel.pl...
>
> > mogę prosić o przepis albo namiary gdzie go znależć?
> Oczywiscie juz podaje przepis Pani Magdaleny:
>
> Tost Francuski (French Toast)
>
> 2 kawalki chalki, bialego chleba, lub slodkiej bulki na osobe
> 1 jajko na 1 kawalek chalki, chleba, chalki, etc.
> szczypta soli na 6 jajek
> maslo/olej do smazenia
[ciach]
dzieki, tez czasem tak robie, ale nigdy nie myslalam, ze to jest tost
francuski;-)
czasem do jajka dolewam odrobine mleka i tez jest smaczne.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-22 17:41:41
Temat: Re: Uklony dla Magdaleny Bassetracja pani Basiu, racja
Mechcia
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9lvf4r$lvg$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "redakcja" <r...@l...pl> napisał w wiadomości
> news:3b82bcc0$1@news.vogel.pl...
> >
> > > mogę prosić o przepis albo namiary gdzie go znależć?
> > Oczywiscie juz podaje przepis Pani Magdaleny:
> >
> > Tost Francuski (French Toast)
> >
> > 2 kawalki chalki, bialego chleba, lub slodkiej bulki na osobe
> > 1 jajko na 1 kawalek chalki, chleba, chalki, etc.
> > szczypta soli na 6 jajek
> > maslo/olej do smazenia
>
> [ciach]
>
> dzieki, tez czasem tak robie, ale nigdy nie myslalam, ze to jest tost
> francuski;-)
> czasem do jajka dolewam odrobine mleka i tez jest smaczne.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |